Met deze apps vind ik hotspots op reis

Zoals je weet hou ik enorm van reizen. Ik ben al in meer dan 60 landen geweest en ga daar altijd op zoek naar hippe hotspots, Instagrammable plekken of vega-friendly foodspots.
Mensen vragen mij vaak af hoe ik deze plekjes weet te vinden dus ik besloot een blog post te schrijven met mijn tips en trucs om de beste hotspots op reis te vinden. Met deze 6 apps vind ik de beste hotspots op reis en zorg ik ervoor dat ze Instagramwaardig zijn!

Alhoewel ik ook fan ben van de Lonely Planet reisgidsen, vind ik tegenwoordig de meeste hotspots digitaal. Het maakt niet uit of je een abonnement hebt of een prepaid abonnement, je kan niet zonder smartphone als je op zoek bent naar hippe plekjes op reis.
Lees snel verder welke apps ik gebruik om Instagrammable hotspots te vinden.

1 Instagram

Instagram is mijn favoriete app om hotspots te vinden als ik op reis ga. Zodra ik mijn volgende vlucht geboekt heb ga ik op Instagram op zoek naar Instagrammable plekjes of vegetarische en vegan food spots.
Ik zoek meestal op hashtags. Zo kijk ik bij de hashtag van de naam van de stad (bijvoorbeeld #London) voor de mooiste foto-plekjes en zoek ik op de naam van de stad + food voor de beste food spots (bijvoorbeeld #londonfood). Voor vegan foodspots zoek ik op vegan + de naam van de stad (bijvoorbeeld #veganlondon). Zo ben ik ook op mijn favo vega(n) friendly food spots van London gekomen.
Ik bewaar mijn favoriete foto’s. Op Instagram kan je mapjes aanmaken voor je bewaarde foto’s. Daar maak ik dan een mapje met de naam van de bestemming waar ik ze allemaal in zet.
Klik hier om het Instagram account van Anne Travel Foodie te bekijken.

2 Google Maps

Als ik op Instagram toffe plekjes heb gevonden, zoek ik die locatie op op Google Maps en ‘save’ ik ze daar. Je krijgt dan een geel sterretje op de locatie. Ik vind het zelf heel overzichtelijk om te zien waar de meeste hotspots zitten als ik op de bestemming ben. En als ik trek krijg open ik Google Maps om te zien waar de dichtstbijzijnde food hotspot is.
Ik gebruik het gele sterretje voor food spots en het groene vlaggetje voor mooie plekjes die heel fotogeniek en dus Instagrammable zijn.

3 Happy Cow

Ik eet vegetarisch en dat kan in sommige landen een uitdaging zijn. Veel standaard restaurants die al lang bestaan richten zich sterk op vlees en vis. Gelukkig is er de app Happy Cow. In Happy Cow kan je alle vegan en/of vegetarische restaurants zien of restaurants die goede vega(n) opties hebben. Je kan filteren op wat je wil zien en de resultaten in een lijst krijgen maar ook (en die gebruik ik het vaakst) op de kaart. Zo kun je ook inzoomen op de wijk waar je bent. Vaak kijk ik als ik iets op Happy Cow heb gevonden ook nog even op Instagram op die locatie om te kijken of de gerechten behalve vegetarisch of vegan, ook Instagrammable zijn.

4 Lightroom

Als je eenmaal een mooie foto op een plek hebt gemaakt dan kan je in Lightroom (het broertje van Photoshop) je foto’s makkelijk bewerken. Maak je geen zorgen als je er nog nooit mee hebt gewerkt, je hebt het zo onder de knie. Wat ook erg fijn is van Lightroom is dat je instellingen kan kopiëren en plakken. Dus als je een foto hebt bewerkt kan je diezelfde instellingen op een volgende foto toepassen zodat alle foto’s bij elkaar passen en je niet een hoop handelingen hoeft uit te voeren.

5 Dropbox

Ik maak het liefst foto’s met mijn digitale camera omdat je dan een betere kwaliteit foto’s krijgt dan met je telefoon. Vooral als je ‘s avonds gaat uit eten is er vaak weinig licht en krijg je met je telefoon donkere foto’s. Ik heb een digitale spiegelreflexcamera en vooral met de 50mm en 35mm lenzen vang je toch genoeg licht voor mooie foto’s van je eten. Nu wil ik de foto’s natuurlijk uiteindelijk op mijn telefoon krijgen. Ik gebruik daarvoor Dropbox. Deze heb ik als app op mijn telefoon en als mapje op mijn laptop. Ik zet de foto’s van mijn camera in het mapje op mijn laptop en hij synchroniseert ze automatisch met de app op mijn telefoon.

6 PhotoGrid

De app PhotoGrid is ideaal als je met je camera foto’s hebt gemaakt en je wil ze vierkant krijgen voor Instagram. Vanuit de Dropbox app download ik de foto’s op mijn telefoon. Doordat ze nog in landscape of portrait stand zijn kan ik ze in PhotoGrid vierkant maken zodat ze geschikt zijn voor Instagram. Ook kan je PhotoGrid gebruiken om collages te maken zoals verschillende foto’s samen in 1 vierkant. Ook is PhotoGrid heel handig als je een transformatiefoto wil delen omdat je zo van twee staande foto’s, 1 vierkante foto kan maken.

Ik ben erg blij dat je databundel voortaan geldig is in de gehele EU, dus als je internet op je telefoon gebruikt in deze landen worden geen extra kosten in rekening gebracht. Hou er rekening mee dat Zwitserland niet bij de EU hoort en bij de meeste providers dus wel extra voor betaald moet worden. Bij sommige providers zit Zwitserland wel in je bundel, wil je de diverse roaming voorwaarden van abonnement of prepaid vergelijken? Kijk dan op de website van je provider.

Klaar om op reis te gaan en zelf op zoek te gaan naar food spots? Klik hier voor al mijn reisblogs om te lezen wat ik over je volgende bestemming heb geschreven.

Deze blog post is geschreven in samenwerking met Influencer Marketing bedrijf We Sell Stories.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie