Vegetarisch (en vegan) eten op Lowlands 2017

vegetarisch vegan eten lowlands 2017

Ga je naar Lowlands dit jaar? Hieronder kan je checken waar ze vegetarisch en/of vegan eten verkopen. Ook heel geschikt voor de vleeseters en flexitariërs, want alle food trucks op mijn lijstje verkopen heerlijk eten! Ik begin met de vegetarische opties en daarna vertel ik je waar je vegan kan eten tijdens Lowlands 2017.

Vegetarisch eten

Puzzles gaat al een tijdje mee maar blijft een food truck naar mijn hart. Ze serveren 100% vegetarisch eten en genieten net zo veel van groenten als ik! Mijn tip? Ga voor de quinoa burger en laat wat ruimte over voor iets zoets. Ze staan bij de Lima en hebben ook wat veganistische opties.
Bij Plenty Vega serveren ze vegetarische gerechten van een van mijn meest favoriete chefs: Yotam Ottolenghi. Ze staan naast de Juliet en hebben verschillende opties dus ga er zeker even een kijkje nemen!
vrij voedsel laurier
Vrij Voedsel staat gelukkig op steeds meer festivals, en ook op Lowlands. Ze zijn geweldig voor mensen met dieetwensen of allergieën, zo hebben ze naast vegetarische en veganistische opties ook glutenvrij en noten vrij eten bijvoorbeeld.
Vooral lekker als het weer een beetje tegen zit (en dat doet het helaas wel eens): kaasfondue! Bij de kaasfondue stand bij Planet Lowlands dip je groenten en broodjes in een smeuïge Nederlandse kaas. Lekker gezellig!

Vegan eten
dutch weed burger lowlands
Mijn favoriete vegan food truck staat ook op Lowlands: The Dutch Weedburger. Deze 100% plantaardige burger won mijn wedstrijd voor de beste vega burger in Amsterdam. Hij ziet er grappig uit met zijn groene broodje, maar is echt zo lekker! De meeste vegans hebben hem waarschijnlijk al wel eens op omdat hij (gelukkig) in steeds meer horeca zaken in het hele land te verkrijgen is. Ik raad iedereen aan om hem eens te proberen, hij staat bij de Alpha.
Je hoeft niet te raden wat je bij Asian Vegan kan eten. Inderdaad: veganistische Aziatische gerechten. Ze hebben hier gerechten met tempeh, tofu en lekker veel groenten. Ze staan bij East Street.

Even wat vitamines nodig na al het ongezonde festival eten? Ga dan naar een van de Açai foodtrucks (er staat er een bij de Lima en een in de LLowzone.  Ze hebben hier gezonde smoothies en (zoals de naam al doet vermoeden) een heerlijke açai bowl met acai, banaan, agave, guarana, muesli en appel.
Ook bij Fruit en Sappen bij ArmadiLLow heb je lekkere smoothies en bekers met vers fruit.

Vegetarische/vegan opties
bietenburger lowlands
Er zijn ook stands op Lowlands waar ze zowel vlees/vis als vega opties hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Bietenburger die bij de X-Ray staat. Ze hebben een heerlijke vegetarische bietenburger op een licht getoast broodje met hamburgersaus, maar ze hebben ook een black angus burger voor de vleesliefhebbers.
Ook bij Bollyfoods (staat bij de Bravo) hebben ze naast de Tikka Massala met kip ook heerlijke vegetarische samosas. Ze zijn licht pittig, dus bestel maar meteen een drankje als je ze haalt! Bij Planet Lowlands staat ook een stand met Indiaas eten, daar hebben ze ook een vegetarische groente curry. Er is ook een Indonesian Streetfood stand met vega opties bij de Juliet.
En bij de kebab stand bij Hacienda hebben ze ook heerlijke falafel op een broodje of in een salade.
Een van de oudste food trucks van Nederland, Heet Brood, staat dit jaar op het plein bij Planet Lowlands. Ze hebben ook vegetarische tosti’s. Bij The Feeders (bij Lima) hebben ze een vega pitabroodje met lekker veel groenten en een yoghurtsaus.
Bij ArmadiLLow hebben ze dit jaar een heus foodcourt van wel 30 meter lang, ook hier zijn verschillende vegetarische opties (wentelteefjes, omeletten, sandwiches etc.).

Natuurlijk zijn de Wafels bij de Bravo, Churros en Suikerspinnen bij de Echo en de Crepes en Frozen Yogurt bij ArmadiLLow ook vegetarisch.

Heel veel plezier op Lowlands dit jaar!

Klik hier voor mijn favoriete vega-friendly food spots in Amsterdam. 


Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie