Koffie dadel brood

coffee date cake recipe
(Click here to read the recipe in English)

Ik heb een nieuwe favoriet na bananenbrood en het is dit koffie-dadelbrood! Het is een heerlijke, gezonde snack met minder dan 100 calorieën per plakje! Het is koolhydraatrijk en dus een ideale snack voor tijdens of voor het sporten.

Ik zag dit recept voor koffie dadel brood in Eet als een Atleet, het nieuwste boek van I’m a Foodie. Ik ben een groot fan van hun eerste boek Eet als een Expert en dit nieuwe zusje is ook super. Lees mijn review over Eet als een Atleet hier.
Ik heb het recept een beetje aangepast en de Choco Loco kruiden van Green Gypsy toegevoegd. Je kan de Choco Loco mix die bestaat uit cacao, kokosbloesemsuiker, kaneel,  nootmuskaat en gember echt door elk baksel gooien! Koekjes, pannenkoeken, cake… of dus dit koffie dadelbrood!
Ik heb wat minder honing toegevoegd dan het recept uit Eet als een Atleet maar verder gaan de credits voor deze heerlijkerd naar het I’m a Foodie team!
Lees nu snel het recept van deze heerlijke en gezonde snack!

Ingredienten:
180 gram Medjoel dadels (ong. 7 stuks)
150 ml koffie
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels baking soda
180 gram volkorenmeel
2 theelepels Choco Loco kruiden
2 eiwitten
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel honing
40 gram walnoten, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de dadels, 1 theelepel bakpoeder en de koffie samen in een kom, laat dit even staan. Voeg in een andere kom het meel, de rest van het bakpoeder, baking soda en de Choco Loco kruiden toe en roer het door elkaar. Klop in een vetvrije kom de eiwitten op en voeg de vanille suiker en de honing toe zodra het stijf begint te worden. Klop het nog wat stijver zodat de vanillesuiker goed wordt opgenomen. De eiwitten zijn goed geklopt als er pieken ontstaan die overeind blijven staan. Voeg het eiwit samen met de helft van de walnoten en het koffie dadel mengsel. Voeg dit mengsel samen met het meel en mix tot een (vrij dik) geheel. Vet een cakevorm in en bak het geheel 45 minuten in het midden van de oven. Haal het dadelbrood uit de bakvorm zodra het afgekoeld is en snijd het in circa 15 plakjes.

koffie dadel cake recept

Ik vries zelf altijd de plakjes individueel in, zo kan ik elke ochtend een plakje mee naar mijn werk nemen en heb ik altijd een gezonde snack bij me!

Klik hier voor meer lekkere  suikervrije baksels. 


Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie