Ontdek het koffieland van Europa: Italië

Als er één land is in Europa waar ze heerlijke koffie serveren en waar je je volledig kan onderdompelen in vakantiesfeer is het toch wel Italië. La dolce vita is een begrip geworden bij elke vakantieganger. Italië is dan ook een land dat alles te bieden heeft om je een onvergetelijke reis te bezorgen. Van adembenemende steden tot pittoreske dorpjes, alles is de moeite waard om te bezichtigen. En alles in Italië straalt geschiedenis uit. Achter elk gebouw of dorp zit wel een sterk verhaal. En dan hebben we het nog niet over het lekkere eten en de heerlijke koffie gehad! Ontdek Italië, het koffieland van Europa op deze pagina.

Bologna

Bologna is een stad in het Noorden van Italië dat gekend is voor zijn gastronomie. Het is traditioneel niet de mooiste stad van Italië, maar wel één van de meest gezellige steden om te vertoeven.
Slenter er wat rond en stap binnen in één van de vele klassieke Italiaanse restaurantjes of koffiebarretjes. Als je in Italië bent, kan je niet anders dan te genieten van een heerlijk kopje Italiaanse koffie van bijvoorbeeld illy of Segafredo. Vertrek je bijna naar huis? Vergeet dan niet om koffiebonen te kopen om thuis nog lekker na te genieten van Italië met een heerlijk kopje Italiaanse koffie.

Vanaf Bologna rijd je in een uurtje naar Modena waar de echte Balsamico Azijn vandaan komt.

Florence

Voor zij die Italië al hebben bezocht, staat het buiten kijf dat Florence (Firenze) de mooiste stad is. Wat Bologna mist, heeft Firenze in overvloed. Een stad met in elke straat een prachtig historisch gebouw om te bezichtigen. En dan hebben we het nog niet gehad over de Duomo. De magnifieke kathedraal die boven de stad uittorent.

PS: Cinque Terre ligt niet ver weg van Firenze. Perfect geschikt om als dagtrip een bezoekje te brengen aan dit prachtige dorpje op de rotsen aan het water.

Lucca

Een iets kleiner stadje gelegen in Toscane, maar dat maakt het niet minder de moeite waard om te bezoeken. Het is een stad zonder echt een pronkstuk in tegenstelling tot steden als Firenze en Rome. Lucca is wel perfect geschikt om een paar dagen rond te slenteren, de stad te leren kennen en te genieten van de Italiaanse keuken.
Lucca heeft ook nog een echte oude stadswal die dateert vanuit de tijd van de Romeinen. De stadswal is een echte aanrader om over te wandelen en zo Lucca vanuit een ander standpunt te leren kennen.

Turijn

Misschien niet de stad die bovenaan je verlanglijstje staat te pronken, maar het wel zou moeten. Een voormalige industriestad die beschikt over magnifieke koninklijke residenties, kerken en musea. Dit maakt van Turijn een heel interessante stad om te vertoeven. Turijn biedt je een hele mooie mix van allerlei culturele elementen. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld musea zoals het Nationaal Filmmuseum te bezoeken.

Daarnaast is Turijn ook de thuishaven van één van werelds bekendste koffiemerken, namelijk Lavazza. Momenteel staat de vierde generatie van de familie Lavazza aan het roer van dit koffiemerk. Het is dus een echte aanrader om het bedrijf met zijn museum een keer een bezoekje te brengen. Afsluiten in Turijn (en Italië) doe je met een heerlijke tagliatelle al ragù. Wil je de reis thuis herbeleven? Probeer dan eens de ‘koffiereis van noord naar zuid’ van Gran Maestro Italiano.

Wist je dat je ook kan bakken met koffie? Klik hier voor mijn recept voor koffie dadel brood.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Europe · Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie