Ovenschotel met groenten en feta

 ovenschotel feta euroma
Deze ovenschotel met groenten, portobello’s en feta is ideaal voor mensen die het soms lastig vinden om gezond te koken. Veel mensen denken bij een gezonde maaltijd aan een salade en, laten we eerlijk zijn, daar hebben we vooral op koude dagen vaak geen zin in. Deze ovenschotel is super gezond en heel makkelijk te maken.
Het geheim van dit recept zit in de kruiden, die geven het gerecht veel smaak zonder dat je veel ingrediënten nodig hebt. Ik gebruikte Mediterrane kruiden voor ovengroenten van Euroma. Deze kruiden bevatten geen suiker, zout of andere onnodige toevoegingen. De Mediterrane kruiden zijn onderdeel van de Wereldse Melanges van Euroma, ze hebben kruidenmelanges uit allerlei landen zoals bijvoorbeeld stoofgroenten kruiden uit Marokko en wokgroenten kruiden uit Thailand.
Voor deze groenteschotel ging ik voor de Mediterrane variant, deze geeft de groenten veel smaak zonder jou extra werk te bezorgen! Hieronder vind je het recept voor 4 personen.
vegetable casserole portobello
Ingrediënten:
1 courgette
1 rode paprika
4 portobellos
100 gram wortels
2 eetlepels Mediterrane ovengroenten kruiden van Euroma
35 gram pistachenoten, gehakt
100 gram feta, verbrokkeld
Optioneel: een paar takjes verse rozemarijn of gedroogde rozemarijn van Euroma
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd alle groenten behalve de portobello’s in stukken. Schep de groenten om met de Mediterrane kruiden en 1 eetlepel olijfolie. Verdeel ze over een bakplaat. Bak ze 15 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven, maak ruimte voor de portobellos. Leg de portobello’s met de open kant naar boven in de schaal. Besprenkel ze met olijfolie. Leg eventueel de takjes rozemarijn erop. Verkruimel de feta erboven en strooi de pistache noten eroverheen. Bak nogmaals 15 minuten.
Deze groenteschotel is heerlijk met couscous gekruid met de Marokkaanse stoofgroenten kruiden van Euroma.
portobello oven feta
Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Euroma. Alle inhoud, meningen en het recept in deze post zijn van mijzelf.


Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie