Vegetarisch eten op Festival Mundial

Friet4 (1 van 1)

Festival Mundial in Tilburg is echt zo’n festival waar je niet zozeer heen gaat voor de muziek maar voor de sfeer die er hangt. Het is werelds, vrolijk en milieubewust. Ik zal dit jaar zelf ook zelf ‘optreden’ op Mundial. Tijdens de 15 minute food sessions in het Smaaklab013 Theater van de Oase zal ik vertellen over mijn foodblog en je laten zien hoe makkelijk het is om gezond en vegetarisch te eten! Mijn presentatie zal plaatsvinden in de Oase georganiseerd door Vet Groen op beide dagen om 15:15uur.

Gelukkig is er op Festival Mundial ook altijd genoeg keus als je vegetarisch wil eten. Op deze pagina laat ik je weten waar je terecht kan voor een vega hap op Mundial. Er zijn zelfs wat vegan mogelijkheden!

De eetfabriek staat met een Couscous stand op Festival Mundial, hier verkopen ze 3 varianten van dit gerecht uit het Midden Oosten. Ze hebben couscous met geitenkaas, couscous met Marokkaanse saus en couscous met grof gesneden groenten en een yoghurt-komijnsaus. Zelf zin om couscous te maken? Check dan mijn recept voor vegan rode bieten couscous.

Bakblik verkoopt zelfgemaakte veganistische recepten. Ze hebben wraps en burgers met falafel maar ook champignons in bierbeslag gebakken. Ook hebben ze een lekkere bulgur salade met hummus. En als toetje een vegan brownie!

The Wasted Chef is een echte local. Deze Tilburger vecht tegen voedselverspilling en maakt salades met zo min mogelijk ‘waste’. Op Mundial serveert hij 5 verschillende salades waaronder vegetarische, veganistische en glutenvrije opties. Ze hebben een vega couscoussalade met doperwten en een pasta salade met pompoenpitten, wortel en tomaat. Ze hebben ook een veganistische bulgur salade met courgette, bloemkool en spinazie pesto.

Brabo Tako is ook een local en verkoopt ‘tako vega’ een vegetarische taco met gemarineerde groenten en krokante kikkererwten. Hij heeft ook tortillachips met guacamole, zure room en verse salsa.

friethoes foodtruck vegetarisch

Een beetje voor de hand liggend misschien, maar toch mogen ze genoemd worden: de wafels van Waffels op Wielen, de frozen yoghurt van de Yoghurtbar en de frietjes van Friethoes zijn natuurlijk ook vegetarisch! Ook de ijsjes van Intermezzo zijn natuurlijk vegetarisch, in hun winkels in Tilburg hebben ze ook vegan smaken, hopelijk nemen ze er een paar mee naar Mundial!


Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie