Best Kept Secret Festival 2017: vegetarisch en vegan eten

Ga je ook naar Best Kept Secret Festival dit jaar? Naast de goede bands hebben ze ook een goede food truck lineup!
Hieronder kan je checken waar ze vegetarisch en/of vegan eten verkopen. Ook heel geschikt voor de vleeseters en flexitariërs, want alle foodtrucks op mijn lijstje verkopen heerlijk eten! Ik begin met de vegetarische opties en daarna vertel ik je waar je vegan kan eten.
Mocht je in het nabije Tilburg verblijven, dan lees je hier mijn vega friendly hotspots.

Vegetarisch
Een van mijn persoonlijke favorieten is Vleesch noch Visch waar ze heerlijke vegetarische pita’s met ‘gyros’ verkopen. Op de foto hierboven (gemaakt tijdens de Rollende Keukens) zie je rechts de vega pita. De gyros is uiteraard vegetarisch, maar qua smaak niet van echt te onderscheiden. Ze hebben ook een kiosk in Amsterdam waar ze naast de vegetarische pita gyros ook veganistische gerechten hebben.

vegetarisch best kept secret festival
Dit vegetarische broodje met pompoen, rode biet en gebakken ui haalde ik bij Broodje Met, achter het karaoke podium.

Vega met ballen verkoopt het bekende broodje falafel dat sowieso een van het favoriete festival eten is van vegetariërs en carnivoren. Maar zijn daarnaast ook heel creatief met hun vegetarische balletjes. Zo hebben ze bijvoorbeeld wel eens pompoenballetjes of noten/kaas balletjes.

biologische kaasfondue food truck

Kaasliefhebbers kunnen terecht bij de biologische kaasfondue foodtruck van de Eetfabriek. Ze verkopen 3 verschillende soorten kaasfondue: Hollandse kaas, blauwe kaas en geitenkaas. Je krijgt er Turks brood bij om te dippen. De eetfabriek staat ook met een Couscous stand op Best Kept Secret, hier verkopen ze 3 varianten van dit gerecht uit het Midden Oosten. Ze hebben couscous met geitenkaas, couscous met Marokkaanse saus en couscous met grof gesneden groenten en een yoghurt-komijnsaus. Zelf zin om couscous te maken? Check dan mijn recept voor vegan rode bieten couscous.

Bij Viva Ignacio kan je terecht voor heerlijke Mexicaanse nacho’s. Alhoewel ze zelf zeggen niet alleen geïnspireerd te zijn door de vegetarische taco maar ook door de Nederlandse kapsalon zit er gelukkig geen vlees bij hun ‘messy nacho’s’. Wat er wel op zit? Ijsbergsla, een stoof van chipotles en zwarte bonen, guacamole, salsa, creme fraiche en cheddar.

vrij voedsel laurier

Vegan
Vrij Voedsel is de foodtruck van De Laurier, een bedrijf dat ook catering en kookworskhops verzorgt. Al het eten bij Vrij  Voedsel is glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch. Doordat alles lactosevrij is, is het meeste op hun  menu ook geschikt voor veganisten. Als je geluk hebt verkopen ze hun heerlijke Arabisch gekruide linzensoep!

Just like your mom heeft heerlijk veganistisch fast food. Ze zijn vooral bekend vanwege hun ‘Moms Chili Burger’ een pittige vegan hamburger. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook vegan pulled pork and a vegan kebab wrap.

 

Vegan kidney burgerHet motto van Rammenas is ‘vet vegetarisch en niet vies van gezond’, maar eigenlijk ligt de nadruk (en specialiteit) bij Rammenas op volledig plantaardig (veganistisch). Ze hebben twee heerlijke burgers op BKS. Mijn favoriet is de Kidney Houston van kidneybonen met nachos en jalapeno veganaise.

Vega(n) opties
Buskruid is niet 100% vegetarisch, maar staan wel verdacht vaak op festivals met alleen maar vega opties. Buskruid verkoopt voornamelijk soep en salades en ik heb al een aantal heerlijke combinaties voorbij zien komen bij ze. Zoals een Oosterse bospaddestoelensoep met extra groenten of een salade van couscous met rode bietjes, feta en munt.

The Mac Shac komt helemaal uit Engeland met hun foodtruck naar BKS om hun Mac ‘n Cheese te verkopen. Ze hebben veel opties met vlees maar gelukkig ook altijd wel 1 of 2 vegetarische varianten. Ze verkopen pasta met een 4 kazensaus die ook nog eens getopt is met 3 kazen. Echt voor de kaasliefhebbers dus. Vegetarische varianten die ik voorbij heb zien komen zijn de Vege Chili, the Char Grilled Vegs met zongedroogde tomaten en de Mushroom.

Bij Roll or Bowl kies je je favoriete ingrediënten en daarna, je raadt het al, of je het in een ‘roll’ of in een ‘bowl’ wil. Ze hebben ook altijd een vegetarische variant met tempeh of tofu. Je kan je wrap of kom vullen met lekkere (zoveel mogelijk lokale) ingrediënten zoals rijst, guacamole en bonen.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie