Sprankelende appelringen met champagne

Click here to read the this recipe in English

Deze sprankelende appelringen met champagne zijn ideaal voor tijdens oud & nieuw. Serveer ze in plaats van appelbeignets als snack, of als dessert na het eten. Bij deze appelringen gebruik je champagne in het beslag waardoor ze een feestelijke nasmaak hebben.

Ik heb het recept van deze sprankelende appelringen uit het kookboek Cook the Mountain van een Zuid Tiroolse Michelin chef. In Italië heet dit gerecht ‘Appel Frittella’. Wij zouden het vertalen als Appel Beignets, alhoewel die echt anders van vorm zijn dan de Italiaanse frittella. Voor deze appelringen wentel je de schijven appel om in het beslag voordat je ze bakt. Daardoor hebben ze de vorm van de appelringen zelf nog. Dit maakt dit een erg makkelijk recept om te maken, en vanwege de subtiele champagne smaak heeft het toch een verrassend effect. Ik weet zeker dat je vrienden onder de indruk zullen zijn van deze sprankelende appelringen.
Je kan echte champagne gebruiken voor deze appelringen, maar een lekkere mousserende wijn uit een andere regio kan natuurlijk net zo goed, en dat maakt het recept wel goedkoper. Door deze sprankeling en doordat ze zo goed passen bij een glas champagne, zijn deze appelringen perfect voor oudejaarsavond. Maar naast oud & nieuw kan je ze natuurlijk ook maken voor een andere feestelijke gelegenheid.
Scrol verder voor het recept voor deze sprankelende appelringen met champagne.

Recept appelringen met champagne

Ingrediënten:
200 gram bloem
180 ml mousserende wijn
2 eieren
60 gram suiker
8 gram gist
2 appels
Kokosolie om te bakken
Poedersuiker

Doe de bloem, mousserende wijn, eieren, suiker en gist in een kom en roer goed door elkaar. Laat het minstens 2 uur rusten.
Verwijder het klokhuis van de appels. Snijd elke appel in 5 plakken. Doop de appelschijven in het deeg en bak ze in de olie op middelhoog vuur. Bak ze een paar minuten per kant totdat ze goudbruin zijn.
Besprenkel voor het serveren met poedersuiker.

Klik hier voor 5 mocktail recepten.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie