Moederdag


(Click here to read this post in English)
Het is bijna moederdag! Heb jij ook zo’n lieve moeder? Ik wel! Ik heb altijd een goede band met mijn moeder gehad. Twee jaar geleden zijn we samen naar Dubai en Thailand geweest en we gaan vaak samen shoppen in Eindhoven of Breda.
Afgelopen jaar ben ik terug naar mijn geboortestad Tilburg verhuisd om met mijn vriend te gaan samenwonen, en nu woon ik dus weer dichterbij mijn moeder. Alhoewel ze me vast vaker wil zien dan dat nu het geval is, is het wel heel fijn om zo gezellig dichtbij te wonen! En afgelopen tijd ben ik extra trots op mijn moeder. Ze heeft er namelijk voor gekozen gezonder te gaan leven en is al 15 overtollige kilo’s kwijt! (Lees hier hoe ze dat heeft gedaan).
Wellicht heb ik haar een beetje geïnspireerd met mijn gezonde lifestyle, en kijkt ze af en toe bij mijn gezonde recepten. Hoe dan ook, ben ik enorm trots op haar en vind ik dat ze deze moederdag wel een extraatje verdient!

Ik ben op zoek gegaan naar wat cadeautjes voor haar die bij haar nieuwe gezonde levensstijl passen, en ben zeer geslaagd. Misschien zijn deze cadeaus ook wel leuk voor jouw moeder!

moederdag cadeau eco cubes
Deze houten blokken heten Ecocubes en je kan heel makkelijk zelf een plant er mee kweken. Je hoeft alleen maar de sticker van het doosje te halen, er water bij te doen en ze op een lichte plek in je woonkamer te zetten. Het gave is dat als de plant groter wordt je hem met blokje en al in de grond kan doen. Hij compenseert dan zichzelf en wordt mest voor de plant. Bij Radbag kan je ze online kopen, ze hebben heel veel verschillende soorten maar ik ging voor bamboe, aardbei en ‘peperkoekplant’.

moederdag cadeau ice bolls radbag
Ik ben vast niet de eerste die je vertelt dat water drinken gezond is. Maar soms is water een beetje ‘saai’ en heb je zin in iets met meer smaak. Dan maak ik altijd ‘lemonade’, gewoon een paar schijfjes citroen en/of limoen in je water doen met wat ijsblokjes en klaar ben je. Voor mijn moeder kocht ik nu Ice Pods voor moederdag. Het zijn grote ronde vormen waarmee je ijsballen kan maken. Ze zien er niet alleen heel gaaf uit in je karaf of glas, je kan er ook nog eens van alles in doen. Bijvoorbeeld schijfjes citroen, limoen of takjes munt. Ook heel handig als je een halve citroen voor iets nodig had en dus nog een helft over hebt. Dan snijd je die in schijfjes en stop je ze in de Ice Pods.

moederdag cadeau eggling
Deze ‘egglings’ vond ik erg schattig! Het is een klein eitje op een terracotta schaaltje. je tikt met een lepeltje de bovenkant eraf, giet er wat water bij en er groeit dan vanzelf een plantje. Ik kocht voor mijn moeder een rode peper eggling en voor mezelf een voor een aardbeienplant.
Gezond eten is een stuk leuker als je de fruit of groente zelf hebt gekweekt. En met dit kruidenei weet ook nog eens zeker dat het biologisch is!

Ik wens alle moeders een hele fijne moederdag! En alle dochters en zonen veel succes met het kopen van een moederdagcadeau!

Like me op Facebook om op de hoogte te blijven van mijn gezonde recepten!

 


Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie