Op vakantie met kids: 5 tips

Ga je binnenkort met je gezinnetje en de kids op vakantie? Dat is heerlijk, samen herinneringen maken en genieten. Maar het kan ook een uitdaging zijn om alles soepel te laten verlopen. Of je nu een strandvakantie, een citytrip of een avontuurlijke reis plant, hier zijn vijf tips om ervoor te zorgen dat je vakantie met de kids een succes wordt!

1. Voorbereiding 

Wil je een stressvrije vakantie met kinderen? Dan is een goede voorbereiding alles. Zorg ervoor dat je alles ruim van tevoren plant en organiseert. Maak een checklist van alles wat je nodig hebt: van kleding en speelgoed tot paspoorten en medicijnen. Vergeet niet om belangrijke documenten zoals verzekeringspapieren en reserveringen mee te nemen.

Betrek je kinderen ook bij de voorbereiding. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen tas inpakken en kies samen welke speelgoedjes en boeken meegaan. Hierdoor zullen ze zelf ook enthousiast worden voor de reis. 

2. Houd de reis leuk

Reizen met kinderen kan een uitdaging zijn, zeker als je een lange autorit of vlucht voor de boeg hebt. Zorg daarom zeker voor voldoende entertainment om ze bezig te houden. Denk maar aan kleurboeken, puzzels, tablets met hun favoriete films en spelletjes, en natuurlijk hun knuffel of favoriete speelgoed.

Neem ook regelmatig pauzes om te voorkomen dat de kinderen onrustig worden. Plan stops in bij leuke plekken zoals speeltuinen of bezienswaardigheden. Dit zal de reis een beetje breken en dan kan iedereen af en toe eens de benen strekken.

3. Zonbescherming is cruciaal

Als je op vakantie gaat naar een zonnige bestemming, is goede zonbescherming voor je kinderen essentieel. Kinderhuid is namelijk extra gevoelig voor de zon, dus zorg ervoor dat je een hoge factor zonnebrandcrème meeneemt en deze regelmatig aanbrengt. Je wilt vermijden dat je kindjes later zonnevlekken krijgen door overmatige blootstelling aan de zon. Vergeet ook niet om ook hoedjes, zonnebrillen en beschermende kleding mee te nemen.

Een aanrader is de Capital Soleil lijn van Vichy, speciaal ontworpen voor gevoelige kinderhuid. Deze zonnebrandcrème biedt een hoge bescherming tegen UV-stralen en is waterbestendig, wat perfect is voor een dagje aan het strand of bij het zwembad. Vergeet ten slotte ook niet je eigen huid goed te beschermen. Voor volwassenen is de Capital Soleil UV-AGE DAILY een geweldige zonnecrème die de veroudering van je huid tegengaat en je huid optimaal beschermt. 

4. Flexibel plannen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om elke dag vol te plannen met activiteiten, is het belangrijk om flexibel te blijven. Kinderen hebben vaak hun eigen ritme en het is goed om daar rekening mee te houden. Plan daarom niet te veel activiteiten op één dag en laat genoeg ruimte voor spontane momenten.

Het kan ook handig zijn om een paar rustige dagen in te plannen waar de kinderen gewoon kunnen spelen en ontspannen. Zo kan iedereen z’n batterijen opladen en hoeft er zeker geen stress te zijn. 

5. Eten en drinken

Kinderen kunnen behoorlijk kieskeurig zijn als het gaat om eten, vooral in een nieuwe omgeving. Daarom is het slim om een paar vertrouwde snacks bij de hand te hebben voor het geval ze het lokale eten niet lekker vinden. Denk maar aan fruit, crackers, en hun favoriete sapjes.

Hydratatie is ook erg belangrijk, vooral in warme klimaten. Zorg ervoor dat je altijd voldoende water bij je hebt en zorg ervoor dat de kids ook regelmatig drinken. Je wilt echt vermijden dat ze uitdrogen en daardoor misschien ziek of moe worden. 

Bonus Tip: Geniet en maak herinneringen

De belangrijkste tip van allemaal is om te genieten van je tijd samen. Op vakantie gaan met je gezin is fantastisch om quality time door te brengen met je kinderen en onvergetelijke herinneringen te maken. Wees geduldig, laat je niet uit het lood slaan door kleine uitdagingen of moeilijkheden en geniet vooral van elk moment.

Klik hier voor mijn tips voor het reizen met een baby.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie