Boetiekhotel Villa Wanrooy in Doetinchem

Ik verbleef laatst in het prachtige Boetiekhotel Villa Wanrooy in Doetinchem, en ik deel graag deze parel met jullie. Het hotel in een voormalige stadsvilla ligt in het centrum van Doetinchem en is de perfect uitvalbasis om zowel de stad zelf als de rest van de achterhoek verder te verkennen. Lees snel verder voor meer informatie en mijn review over Boetiekhotel Villa Wanrooy in Doetinchem.

Doetinchem

Doetinchem is de grootste stad in de Achterhoek, een streek in het oosten van de provincie Gelderland, nabij de Duitse grens. In de binnenstad van Doetinchem vind je allerlei leuke winkels en restaurants. En net buiten de stadsgrenzen vind je natuurgebieden waar je heerlijk kan wandelen en fietsen.

Je bereikt Doetinchem makkelijk met zowel de auto als met de trein, bijvoorbeeld vanuit Arnhem. Het stadscentrum is op loopafstand van het station en Boetiekhotel Villa Wanrooy grenst aan de binnenstad.

Hotel Villa Wanrooy

Ik vind het altijd het leukst om in boutique hotels te slapen als ik op city trip ga, deze hotels zijn origineel, kleinschalig en worden vaak gerund door gepassioneerde eigenaren. Boetiekhotel Villa Wanrooy is niet anders. In het monumentale pand, dat eerst een stadsvilla was, voel je je meteen thuis. Het hotel heeft 7 kamer en twee hotelappartementen. De kamers zijn allemaal vernoemd naar een smaak; van zoet tot umami. Elke kamer is uniek en de inrichting is geïnspireerd op de smaak waarnaar ze vernoemd zijn. Op de gang vind je gratis koffie en thee, en gratis informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in de Achterhoek.

De Umami Kamer

Wij verbleven in de Umami Kamer. De lichte kamer had een groot raam aan een zijde en een ruim balkon met uitzicht op de stadstuin aan de andere zijde. In het midden van de kamer stond een comfortabel tweepersoonsbed met Auping matras. De kamer had een inbouwkast, airco en een sfeervol zitje.
De stijlvolle badkamer had een inloopdouche met biologische verzorgingsproducten.

Ontbijt van Villa Wanrooy

Een hotel kan echt mijn hart stelen met een goed ontbijt, en bij Villa Wanrooy weet ik zeker dat je met een glimlach op je gezicht je dag begint. Je zit heerlijk op de begane grond van de stadsvilla, waarbij met mooi weer de deuren naar de veranda lekker open staan. Er wordt op verzoek een vers eitje voor je gekookt of gebakken en verder staat het buffet vol met streekproducten. Het bescheiden buffet bevat precies alles wat je zou wensen; zoals heerlijk brood, kaas en vleeswaren, zoet beleg, yoghurt, muesli, vers fruit, zoete broodjes en sinaasappelsap.

Eetwinkel van Mien

Op de begane grond van Boetiekhotel Villa Wanrooy vind je ook Eetwinkel van Mien. Het is een eetwinkel waar je allerlei regionale producten koopt, maar je kan er ook zeven dagen per week terecht voor ontbijt of lunch. Het is ook hier waar je van je hotelontbijtje geniet. Je geniet er elke dag van 8 tot 20uur van koffie met taart, een fijne lunch, een borrelplank met een lokaal biertje of een lekkere avondmaaltijd. Afhalen kan ook.
Ben je op zoek naar een high tea in Doetinchem? Ook dan ben je bij Eetwinkel van Mien aan het juiste adres. Hij is elke dag mogelijk vanaf 14:30uur op reservering.

Klik hier om je kamer in Boetiekhotel Villa Wanrooy in Doetinchem te boeken.

Article Categories:
Hotels

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie