Op reis met je baby: mijn tips

Als reisblogger wilde ik natuurlijk meteen op pad met mijn baby. Op reis, maar ook dichterbij huis wilde ik zo snel mogelijk eropuit. Lekker een stuk wandelen, een terrasje pakken of bij vrienden op bezoek. Toen ons zoontje Mats 6 dagen oud was zaten we al op het terras, en hij was nog geen vier weken oud toen we met hem naar Barcelona vlogen. Op deze pagina deel ik al mijn tips over hoe je makkelijk met je baby de deur uit kan. Op reis je baby: al mijn tips vind je hier!

Is je kindje al 1? Klik hier voor mijn tips voor reizen met een dreumes.

Start vroeg

Ik geloof dat je kind aan veel kan wennen. Dus als je vroeg begint met de deur uitgaan, gewoon op weekendje weg of zelfs op reis gaat met je baby, dan went je kindje daar vanzelf aan. En jijzelf ook! Want hoe langer je wacht, hoe hoger de drempel voor je wordt. Het is natuurlijk wat meer gesjouw dan voorheen en je moet aan meer dingen denken als je met je baby op pad gaat. Hoe vroeger je het gewoon doet, hoe sneller jij eraan gewend raakt en dan zal je zien dat de voorbereiding ook steeds sneller gaat.

Paspoort

Houd er rekening mee dat als je de grens over gaat je een paspoort nodig hebt voor je baby. Ook binnen de EU en Schengen landen moet je een paspoort voor je baby hebben. Vraag hem op tijd aan omdat het vaak zo’n 5 werkdagen duurt voordat hij klaar is. En hou er rekening mee dat je ook een goedgekeurde pasfoto van je baby mee moet nemen als je het paspoort aan gaat vragen.

Een goede draagzak

Ik kan echt niet zonder mijn draagzak. Ik vind het zo fijn om mijn kindje dichtbij me te voelen en tegelijkertijd mijn handen vrij te hebben. Het is ideaal voor korte uitjes zoals boodschappen doen. Maar ook als je op reis bent is het ideaal om de draagzak bij je te hebben. Je moet de kinderwagen meestal al voor de security inchecken, dus ik draag ons zoontje vanaf dan al in de draagzak. Door security, tijdens het wachten en met het boarden heb ik hem handig in de draagzak. Zo heb ik zelf mijn handen vrij om bijvoorbeeld mijn trolley vast te houden.
Investeer wel in een goede draagzak, je wilt er geen rugpijn aan over houden! Ik heb de Click Carrier Classic draagzak van ByKay en ben daar heel blij mee. Je kan hem makkelijk in je eentje aandoen, hij is stevig en hij ziet er ook nog eens mooi uit. Ik ging voor een mooi strak design zonder al te veel poespas in een mooi zomers mintgroen kleurtje. Maar er zijn allerlei printjes en stofjes bij ByKay dus er is keus genoeg.
En daarnaast heb ik ook de Traveller Ringsling van ByKay (die zie je hier op de foto). Die kan je heel makkelijk en snel even omdoen om je kindje te dragen.

Lees hier meer over draagzakken en draagdoeken.

Campingbedje

Als je een campingbedje hebt, kan je kindje altijd ergens lekker slapen. Wij gooien hem in de auto als we bij familie of vrienden gaan eten. Zo kunnen wij lekker lang tafelen en kan ons zoontje gewoon op tijd naar bed.
Als je met de auto op vakantie gaat kan je je campingbedje natuurlijk ook meenemen.
Wij hebben de Stardust van Bugaboo en zijn daar erg blij mee. Hij is in een paar seconden op te zetten en in te klappen, dus ideaal als je hem vaak meeneemt. Wat ik bij andere campingbedjes onhandig vind is dat je babytje erg laag ligt, bij de Stardust van Bugaboo zit een inritsbaar babybedje waar je baby hoger in ligt. Er zit een mooie hoes bij en als het campingbedje ingeklapt is, is hij mooi plat.
Je kan een campingbedje trouwens ook als veilige speelplek gebruiken.

Een mooie luiertas

Ik zag voorheen vaak mensen met opzichtige, lelijke luiertassen. Gelukkig heeft er een flinke ontwikkeling plaatsgevonden en zijn er nu allerlei mooie, stijlvolle luiertassen. Ik vind zelf een luierrugzak heel fijn. Vooral omdat je dan niet eens ziet dat het een luiertas is. En ten tweede omdat je dan je handen vrij hebt. Ik vind de Luierrugzak van Kidzroom heel fijn. Hij heeft een mooie bruine lederlook en is daardoor zowel door vrouwen als door mannen goed te gebruiken. Bovendien krijg je er een verschoonmatje in dezelfde kleur als de tas en een bottle holder in dezelfde kleur als de voering bij.

Dooky Traveller

Heel handig om mee te nemen, of het nou op reis is of als je bij mensen op bezoek gaat is de Dooky Traveller. Dit is een opvouwbaar bedje. Opgevouwen is het slechts zo groot als een laptop tas, dus hij is super makkelijk mee te nemen. Hij past zelfs in onze luierrugzak! Je kan hem uitvouwen tot een soort bedje met opstaande randen ter bescherming. Er zit zelfs een opvouwbaar matrasje in, dus je hoeft alleen nog maar een hydrofiele doek erin te leggen en je hebt een veilig plekje waar je baby een heerlijk dutje kan doen.

Een eigen trolley koffer

Is je kindje wat ouder en heeft hij zijn eigen stoel in het vliegtuig? Dan kan je kindje zijn eigen trolley koffer meenemen! Ook erg leuk als hij gaat logeren of als je met de auto op reis gaat. Wij hebben een stoere zwarte trolley met witte vliegtuigjes van Kidzroom voor onze mini travel foodie. We hebben overigens ook het bijpassende rugzakje.

Weer thuis? Klik hier voor mijn favoriete babyproducten voor de woonkamer.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Kids · Review

Comments

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie