Waarom Brazilië bovenaan jouw bucket-list moet staan

Vorig jaar, toen de wereld nog vrij was van het Coronavirus (voor zover we weten tenminste) bezocht reisblogger Sjoerd van Reis-Expert Brazilië. En dat was een succes. Hij vond het een geweldig mooi land.
Sjoerd: ‘Brazilië heeft mij enorm verrast. Op een positieve manier. Je voelt je direct thuis. De lieve mensen, de bruisende steden, prachtige natuur en natuurlijk de witte stranden en last but not least… het heerlijke eten!’
Brazilianen houden van eten. In het land komen de Europese en Zuid-Amerikaanse keuken geweldig samen met heerlijke gerechten tot gevolg. Van Pao de Queiji tot het beroemde (in Brazilië dan) Acai.
Wat heeft een mens nog meer nodig op vakantie? In dit reisblog deelt Sjoerd zijn favoriete bestemmingen in Brazilië en legt hij uit waarom Brazilie bovenaan jouw bucket-list moet staan.

Paraty

Mijn favoriete plek in Brazilië, Paraty. Een heerlijk slaperig stadje (eigenlijk dorpje) gelegen aan de kust. ’s Ochtends eet je een lekker ontbijtje aan het strand, ’s middags doe je een dutje in de hangmat voor de deur en ’s avonds kun je de schitterende oude binnenstad verkennen.
In de oude binnenstad vind je een grote verscheidenheid aan winkels, marktjes en restaurants. Na het scoren van souvenirs kun je overal terecht voor een heerlijk Braziliaans gerecht!
In de omgeving van Paraty kun je leuke wandelingen maken of een boottocht maken door het schitterende landschap voor de kust van Paraty.

Iguazu Falls

Niet de meest praktische stop op je route, maar misschien wel de mooiste. De Iguazu Falls liggen op de grens met Argentinië en Paraguay en zijn de grootste verzameling watervallen ter wereld. Deze schitterende plek moet je echt gezien hebben.
Hou je van watervallen? Overal waar je komt, of dat nou in Thailand of Nieuw-Zeeland is, zijn er watervallen. En overal geven ze aan dat het een schitterende waterval is. Vaak valt dit tegen. Behalve bij de Iguazu Falls. Wat een schitterend natuur fenomeen is dit. De overweldigende kracht van de natuur is hier op een prachtige manier te zien. Je kunt de watervallen vanaf de Braziliaanse kant bekijken, maar ook vanaf de Argentijnse kant. Wat ons betreft is de Argentijnse kant het mooist. 
Aan de Braziliaanse kant heb je wat meer overzicht, terwijl je aan de Argentijnse kant dichter bij kunt komen en wat meer variatie in watervallen hebt. Daarnaast heb je aan de Argentijnse kant ook meerdere wandelpaden bij de watervallen.
Verwacht niet dat je de enige bent, het is een populaire trekpleister. Ga daarom vroeg op pad, vooral aan de Argentijnse kant is het raadzaam om er vroeg bij te zijn.

Rio de Janeiro

Onze reis begon in Rio de Janeiro. De bruisende stad die bekend staat om de stranden (Copacabana) en natuurlijk het Christus beeld. Rio is een prachtige stad, en in tegenstelling tot wat je vaak leest, hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld.

Dat komt misschien ook, omdat de Uber hebben gebruikt. Ideaal. Ze brengen je overal snel en veilig naar toe. En je hoeft niet moeilijk te doen op straat, bestellen kan gewoon op je telefoon.Natuurlijk hebben we de bekende stranden bezocht, de Suikerberg en het Christus beeld, maar ook het beroemde Maracana stadion en de kleurrijke wijk Santa Teresa.
Het voetbalstadion viel een beetje tegen. Het oude Maracana stadion, waar meer dan 100.000 mensen in konden, is helaas gesloopt en daarvoor in de plaats is een hypermodern nieuw stadion gebouwd. Hoewel nog steeds indrukwekkend, had ik liever een bezoek gebracht aan het oude stadion.
Santa Teresa daarentegen is een geweldig leuke wijk. Vol met kleurrijke muurschilderingen en trappen. Neem de tram omhoog, want het is best een pittige beklimming. Eenmaal boven heb je een schitterende uitzicht over de stad.

Meer informatie over het reizen in Brazilië lees je op reis-expert.nl.

Klik hier voor alle reisblogs over Noord en Zuid Amerika.

Article Categories:
North and South America · Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie