Emigreren naar Amerika: wat moet je allemaal regelen?

Ben je in Amerika op vakantie geweest en ben je helemaal verliefd geworden op de bestemming? Heel begrijpelijk, want het veelzijdige land biedt prachtige natuur en een gezellige cultuur. Ik heb zelf in New York gewoond en daar verliefd geworden op het land. Als je overweegt om naar Amerika te verhuizen, komen er ontzettend veel dingen op je af die je moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan een visum, een rijbewijs, een woning of een baan. In deze blog leg ik je uit wat je echt niet mag vergeten als je wil emigreren naar Amerika.

Een visum regelen

Wil je verhuizen naar Amerika, dan heb je een immigrant visum nodig om daar te kunnen werken en wonen. Het immigrant visum is bedoeld voor buitenlanders die permanent willen verblijven in Amerika. Er zijn echter strenge voorwaarden van toepassing om een permanent visum te bemachtigen. Zo moet er een petitie worden aangevraagd door een Amerikaanse werkgever of familielid en moet het Department of State een visumnummer toewijzen. Het proces voor een visum kan enkele maanden tot jaren duren, wacht er dus niet te lang mee.

Een internationaal rijbewijs aanvragen

Heb je een Nederlands rijbewijs en wil je ook in Amerika auto kunnen rijden? De eerste 90 dagen van jouw verblijf is het Nederlandse rijbewijs in alle staten geldig. Na deze periode van 90 dagen verschilt de geldigheid per staat en kan het zo zijn dat je een lokaal rijbewijs dient aan te vragen. De RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer) kan je hier meer informatie over verschaffen.

Een woning zoeken

Je verhuizing naar het buitenland is pas compleet als je ook een fijne woning hebt gevonden.
De zoektocht naar een woning of appartement vanuit Nederland kan best een uitdaging zijn, want op basis van foto’s of een online advertentie is het lastig inschatten of de woning je goed zal bevallen. Gelukkig zijn er tegenwoordig lokale makelaars (of een Nederlandse makelaar in Amerika) die dit proces helemaal kunnen begeleiden en samen met jou een geschikte woning uitzoeken. Zij kunnen je middels videobellen de woning laten zien en voor jou bemiddelen met de verhuurder of verkoper.
Wil je pas naar een woning gaan zoeken op het moment dat je zelf in Amerika bent? Dan kun je voor de eerste verblijfsperiode ook kiezen om een (vakantie)woning te huren. Dan kun je op je gemak alle mogelijkheden bekijken en bezichtigen, zonder dat je op afstand een keuze hoeft te maken.

Je inboedel verhuizen

Heb je een geschikte woning gevonden? Dan wil je deze natuurlijk ook inrichten met jouw eigen persoonlijke spullen en inboedel. Je kunt op verschillende manieren jouw inboedel verhuizen, namelijk via luchtvracht of per zeecontainer. Het verschil tussen deze twee opties is dat een luchtvrachtzending naar Amerika een stuk sneller is, maar daarmee ook prijziger. Zeevracht is vaak langer onderweg, maar meestal wel voordeliger omdat er meer containers op een boot passen. Gemiddeld zijn jouw spullen middels luchtvracht 2 tot 3 weken onderweg, terwijl het per zeecontainer 10 tot 12 weken kan duren! Een internationaal verhuisbedrijf zoals Transpack kan jouw gehele inboedel inpakken en verhuizen, zodat alles tot in de puntjes geregeld is.

Deze zaken zijn slecht een greep van wat er allemaal geregeld moet worden rondom jouw verhuizing naar het buitenland. Wil je niet alles zelf doen en het liever aan een specialist overlaten? Ga dan op zoek naar een relocatie adviseur die gespecialiseerd is in verhuizingen naar het buitenland en je kan helpen met het aanvragen van je visum, het vinden van een woning, maar ook een geschikte school voor bijvoorbeeld jouw kinderen.

Klik hier voor meer informatie over emigreren naar Australië.

Klik hier voor de Top Sights in New York City.

Article Tags:
·
Article Categories:
North and South America · Travel

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie