Emigreren naar Australië: hoe doe je dat?

Als je hebt besloten om te emigreren naar Australië, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Er komt veel bij kijken, zoals het aanvragen van visa, het regelen van werk en het zoeken naar een huis om te wonen. In dit artikel geef ik je een overzicht van de belangrijkste zaken die je moet weten als je naar Australië wilt emigreren.

Visa voor Australië

Als je naar Australië wilt emigreren, heb je een visum nodig. Er zijn verschillende visa beschikbaar, afhankelijk van je situatie. Zo zijn er bijvoorbeeld tijdelijke visa voor studenten, toeristen en werkenden, en permanente visa voor mensen die zich definitief willen vestigen in Australië.

Een van de meest populaire visa voor permanente vestiging in Australië is het skilled migration visa. Dit visum is bedoeld voor mensen die in Australië willen werken en die beschikken over specifieke vaardigheden en werkervaring. Om in aanmerking te komen voor dit visum moet je aan bepaalde eisen voldoen, zoals het hebben van een erkend beroep, een bepaald opleidingsniveau en een goede beheersing van de Engelse taal.

Het aanvragen van een visum kan een langdurig proces zijn en het is dan ook verstandig om hier tijdig mee te beginnen. Er zijn verschillende websites en organisaties die hulp bieden bij het aanvragen van een visum.

Banen

Als je naar Australië wilt emigreren, is het belangrijk om te weten dat de arbeidsmarkt daar anders werkt dan in Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld meer mogelijkheden om freelance te werken en zijn er minder sociale voorzieningen dan in Nederland.

Een goede manier om werk te vinden in Australië is via recruitment bureaus. Deze bureaus kunnen je helpen bij het vinden van een baan in je vakgebied en geven vaak ook advies over het opstellen van een cv en sollicitatiebrief. Daarnaast kun je ook zelf op zoek gaan naar vacatures via job boards en LinkedIn.

Zomerse kleding

Als je gaat emigreren naar Australië is het ook belangrijk om goed te kijken wat voor kleding je meeneemt. Een groot deel van Australië heeft een warm klimaat, dus zorg voor genoeg korte broeken en jurkjes. En vergeet ook zeker niet je zwembroek of bikini mee te nemen als je naar de Australische kust emigreert. Naast zonnen op het strand of een frisse duik nemen in de zee, is er een grote kans dat je ook besmet raakt met het surf-virus!
Ik ben zelf groot fan van Protest voor zomerse kleding en dames zwemkleding, daarom heb ik geregeld dat ik mijn volgers blij mag maken met een korting van 10% op de gehele Protest webshop. Gebruik code annetravelfoodie10 tijdens het afrekenen. De code is geldig tot en met 31-10-2023.

Verhuizen naar Australië

Als je naar Australië wilt emigreren, is het belangrijk om tijd te nemen voor het vinden van een geschikt huis om in te wonen. De huizenmarkt in Australië is vergelijkbaar met die in Nederland, maar de prijzen kunnen per stad en regio sterk verschillen.

Een goede manier om een huis te vinden is via een makelaar. Deze kan je helpen bij het vinden van een huis dat past bij jouw wensen en budget. Het is daarnaast ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar huizen via websites zoals realestate.com.au.

Tot Slot

Emigreren naar Australië is een grote stap en vergt de nodige voorbereiding. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende visa, de arbeidsmarkt en de huizenmarkt. Door tijdig te beginnen met de voorbereidingen en hulp te zoeken waar nodig, kun je zo goed mogelijk voorbereid aan de emigratie beginnen. Veel succes!

Klik hier voor mijn reisblogs over Australië en Nieuw Zeeland.

Article Categories:
Australia and New Zealand · Travel

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie