Japanse Matcha Dipped koekjes

Op deze pagina vertel ik je alles over deze Japanse Matcha Dipped koekjes. Heb je al wel eens matcha op? Matcha is een knalgroen poeder waarmee je thee kan maken. In Japan is het erg populair en krijg je in bijna elk restaurant matcha-thee bij je eten. Maar je kan met het groene matcha poeder ook bakken!

In 2016, toen ik mijn blog pas net was begonnen deelde ik al een blogpost met matcha recepten. Mijn food fotografie was toen nog niet zo goed, gelukkig ging het bij mijn Matcha Frankenstein Madeleines al beter. En hier deel ik dus weer een recept om met Matcha poeder meer te doen dan alleen thee zetten.

Ik heb de prachtige Japanse Sendai theeset van Bredemeijer. Het is een gietijzeren theepot en twee bijpassende kopjes, geïnspireerd op de Japanse theecultuur. Tijdens onze reis door Japan hebben we ook een theeceremonie bijgewoond en daar gebruikte ze zo’n zelfde zwarte theepot.
Als vriendinnen thee komen drinken vind ik het leuk om deze mooie set te gebruiken. Je hebt dan meteen een andere ervaring. En het is natuurlijk extra leuk om er dan ook een Japanse zoetigheid bij te serveren. Zo kwam ik op het idee voor deze Japanse Matcha dipped cookies. Hieronder vind je het recept.

Recept Japanse Matcha Dipped koekjes

Ingrediënten (voor 10 stuks)
10 koekjes naar keuze (ik gebruikte dubbele haverkoeken met chocoladevulling)
1 theelepel matcha poeder
1/2 reep witte chocolade
1 theelepel kokosolie

Smelt de witte chocolade met de kokosolie au-bain-marie. Voeg als het gesmolten is de matcha poeder toe en roer goed door. Zet de warmtebron uit.
Bekleed een snijplank met bakpapier. Dip een kant van de koekjes in het matcha-chocolademengsel. Leg ze op het bakpapier. Laat even hard worden in de koelkast.
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur.

Bekijk hier mijn reisblog over Japan.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Foodie · Sugar Sunday

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie