De Smaak van Heukelom

De Smaak van Heukelom maakt zuivelproducten met liefde voor de dieren, de natuur en het landschap. Voor mij als Tilburgse zijn de producten van De Smaak van Heukelom super lokaal, want Heukelom ligt tegen Tilburg aan. Ik eet graag zoveel mogelijk lokaal en van het seizoen, dus als ik zuivel eet wil ik dat graag van boerderijen uit de buurt. Op deze pagina vertel ik je meer over De Smaak van Heukelom.

De Smaak van Hier

De Smaak van Heukelom is onderdeel van De Smaak van Hier. De Smaak van Hier is een collectief van jonge, enthousiaste boeren die zuivel produceren op een kleinschalige en natuurlijke manier. Je vindt hier geen megastallen of megaproductie. Bij de Smaak van Hier zorgen ze liever goed voor hun koeien dan dat ze een torenhoge productie draaien.

De Smaak van Heukelom

De Smaak van Heukelom is zuivel van Piet van Meintjeshoeve van familie Denissen, een familiebedrijf dat al sinds 1890 bestaat. De koeien staan hier zoveel mogelijk buiten op het grasland, het welzijn van de koeien staat centraal.

Ik probeer steeds bewuster te zijn in mijn zuivel gebruik. Als ik dierlijke zuivel gebruik, wil ik dit graag van lokale boeren waarvan ik weet dat ze goed voor hun koeien zorgen. Zo kwam ik bij de Smaak van Heukelom terecht. Hun producten kan je overigens niet alleen bij hun eigen boerderijwinkel halen, maar ook bij verschillende verkooppunten in Tilburg zoals Eetwinkel Appelsien in het centrum, en nog tot 25 juli bij groentewinkel Gewoon Vers bij de AaBe fabriek. Ook in Berkel-Enschot en Oisterwijk hebben ze verkooppunten.

Producten Smaak van Heukelom

De Smaak van Heukelom heeft verschillende zuivelproducten. Naast halfvolle en volle melk hebben ze allerlei lekkere producten te koop. Hierboven zie je de chocolade vla van de Smaak van Heukelom. Ik zou de hele fles in een keer op kunnen eten, want zo puur krijg je chocoladevla niet vaak. Je proeft dat er weinig toegevoegd; chocolade vla zoals hij hoort te zijn. Ze hebben ook karnemelk die een stuk zachter is dan de zuurdere karnemelk uit de supermarkt, slagroom, yoghurt, vanille vla, havermout pap en rijstepap. Ze hebben ook een heerlijke kersenyoghurt waarmee ik onderstaand recept maakte. Hieraan is niks toegevoegd; puur yoghurt met kersen. Ik zag laatst in de supermarkt een pak kersenyoghurt met maar liefst 8 ingrediënten. En dat terwijl deze pure yoghurt zonder poes-pas zoveel lekkerder is.

Recept Kersenyoghurt ijsjes

Ik maakte deze heerlijke ijsjes met de kersenyoghurt van De Smaak van Heukelom. Ze zijn super makkelijk om zelf te maken en een stuk gezonder dan normale ijsjes.

Ingrediënten (voor 6 kersenyoghurt ijsjes):
1 fles Kersen Yoghurt De Smaak van Hier (750ml)
50 gram melk chocola
2 theelepels kokosolie
6 ijsvormpjes
6 ijsstokjes

Verdeel de kersen yoghurt over de ijsvormpjes. Steek een ijsstokje in elke vorm. Zet ze minstens 4 uur in de vriezer. Je kan dit ook de dag van te voren al doen.
Smelt de chocola met de kokosolie au-bain-marie.
Haal elk ijsje uit zijn vorm en dip in de gesmolten chocola.
De chocoladelaag wordt gelijk hard en de ijsjes kunnen dus meteen gegeten worden.
Liever bewaren? Geen probleem. Leg ze op een bakpapiertje in de vriezer.

Klik hier voor mijn recept voor couscous met yoghurt saus.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie