Tortizza: Tortilla Pizza

Click here to read abour Tortizza in English.

Heb je al wel eens gehoord van een Tortizza? Een Tortizza is een Tortilla Pizza. Oftewel, een pizza die als bodem een tortilla heeft. Ik ben een groot fan want een tortizza heeft een paar voordelen. Zo is het super makkelijk en snel om te maken, want je hoeft geen pizzadeeg te maken. En je kan er heel makkelijk een gezonde pizza van maken door te kiezen voor een volkoren pizza.

Op deze pagina deel ik het recept van deze groene Tortizza en kan je mijn kookvlog bekijken waarin ik de Tortilla Pizza maak.

Normaal maak je pizza misschien met tomatensaus maar deze groene Tortizza is gemaakt met een pesto-tuinerwten saus. Het is weer eens wat anders, het kleurtjes is leuk en het is nog gezond ook!
Verder belegde ik de tortizza met dunne courgette slierten en mozzarella.
Ik gebruikte een mandoline om de courgette in dunne linten te snijden. Dit is een handig apparaatje als je groenten in flinterdunne plakken wil snijden. Maar je kan het ook doen met een kaasschaaf. De plakken lijken misschien groot of dik voordat ze in de oven gaan, maar je zal zien dat ze dunner en kleiner uit de oven komen.

Recept Tortizza

Ingrediënten voor 4 personen:
1 courgette
4 volkoren tortilla wraps
1 bol mozzarella (light)
1 bakje koelverse pestospread (of anders gewone groene pesto)
200 gram tuinerwten (diepvries)

Verwarm de oven voor op 200C.
Doe de tuinerwten in een vergiet en spoel af met kokend water. Meng de tuinerwten en de pestospread in een maatbeker of andere hoge, smalle bak met een staafmixer.
Snijd dunne linten van de courgette. Dit kan met een mandoline of met een kaasschaaf.
Bestrijk de wraps met de tuinerwten-pestospread. Verdeel de courgette linten over de wraps. Pluk met je handen kleine stukjes van de mozzarella bol en verdeel deze over de tortilla pizza’s.
Bak de Tortizza’s in de oven in ongeveer 10 minuten gaar.

Klik hier voor meer gezonde pizza ideeën.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Foodie · Healthy Dinner

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie