Zo vind ik de beste vega(n) restaurants op reis

Eet je thuis vegetarisch of veganistisch maar vraag je je af hoe het is om vega(n) te eten op reis? Ik eet al jaren over de hele wereld vegetarisch en veganistisch. Op deze pagina vertel ik je hoe ik de beste vega(n) restaurants op reis vind. Ik gebruik verschillende apps en heb een goed systeem waardoor ik overal ter wereld een goed vegetarisch of veganistisch restaurant kan vinden. Hier deel ik mijn tips met je.

Je kan op reis tegenwoordig niet meer zonder je smartphone. Voor je route en om tekst te vertalen bijvoorbeeld, maar ook voor mijn onderstaande tips heb je een telefoon nodig. Binnen de EU kan je gebruik maken van je eigen databundel, maar buiten de EU is het slim om een sim only aan te schaffen zodat je op je bestemming ook altijd toegang hebt tot internet. Je kan onderstaande apps ook op een tablet gebruiken. Het is slim om voor een vakantie in het buitenland een goedkope sim only voor je tablet te kopen. Dan ben je voor app-gebruik op je tablet niet afhankelijk van of je ergens wifi hebt en hoef je niet steeds een wifi hotspot met je telefoon te maken (wat stroom en data op je telefoon kost).

Instagram

Voordat ik op reis ga, ga ik al op zoek naar goede vegetarisch en veganistische opties op mijn plaats van bestemming. Dit doe ik onder andere op Instagram. Op Instagram zoek ik veel op hashtags. Ga ik bijvoorbeeld naar Barcelona, dan zoek ik op Instagram op #veganbarcelona of #barcelonavegan. Als ik een foto zie van een gerecht dat er lekker uitziet, dan kijk ik van welk restaurant dat is en of de andere gerechten van dat restaurant er ook zo goed uitzien. Soms neem ik ook alvast een kijkje op de menukaart op de website van het restaurant om te zien wat de goede vega(n) opties zijn.

Happy Cow

Hetzelfde als dat ik op Instagram doe, doe ik ook met de app Happy Cow. Je kan bij deze gratis app een locatie invullen en je krijgt dan een overzicht van alle restaurants die goede vegetarische of vegan opties hebben. Je kan in de app makkelijk filteren, bijvoorbeeld dat je alleen de 100% vegan restaurants ziet of dat je ook winkels wilt zien die vega(n) producten verkopen. Je kan er bij Happy Cow ook voor kiezen om in plaats van een lijst met restaurants, een kaart te zien met de locaties van de restaurants. Zo’n kaart is heel handig als je bijvoorbeeld wilt kijken wat er in de buurt van je hotel of het vliegveld is.

Alles wat ik vind op Instagram en Happy Cow waar ik graag naar toe wil, sla ik op op Google Maps. Je kan een locatie opslaan en hem een geel sterretje geven.

Google Maps

Tijdens mijn reis hoef ik dan alleen nog maar Google Maps te gebruiken. Als ik ergens ben open ik de plattegrond en zie ik in een oogopslag waar de goede vega(n) tentjes zijn. De bewaarde plekken verschijnen namelijk als gele sterren op je plattegrond. Je ziet zo altijd wat er bij jou in de buurt voor opties zijn. En soms werk ik zelfs andersom; dan kijk ik op mijn Google Maps in welke buurt ik de meeste ‘sterretjes’ heb geplaatst en ga ik die buurt verkennen. Zorg dus dat je toegang tot internet hebt op je bestemming. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een prepaid simkaart bij Simyo te kopen op je bestemming.

Zo vind ik de beste vega(n) restaurants op reis

Zo vind ik dus de beste vega(n) restaurants op reis. Ik eet op deze manier al jaren overal op de wereld vegetarisch en veganistisch. Zelfs in landen en steden waar je niet zou verwachten dat je er goede vega(n) opties zijn zoals Tokyo of Marrakesh.

Bovenstaande tips werken overigens ook prima als je op stedentrip gaat in Nederland. Want ook binnen Nederland ga ik zo op zoek naar de beste vega-friendly restaurantjes.
Klik hier voor al mijn favoriete vegetarische food spots in Nederland.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie