7 ideeën om met de kids te doen bij goed weer

Als de zon schijnt, is het tijd om naar buiten te gaan en te genieten van het mooie weer met je kinderen! Ontdek leuke en avontuurlijke activiteiten die je samen kunt doen om het meeste uit zonnige dagen te halen op deze pagina. Ik deel hier 7 ideeën om met de kids te doen bij goed weer.

1. Picknicken in het park

Een picknick is altijd een hit bij kinderen, vooral als het mooi weer is. Pak een kleedje en wat lekkere snacks in en ga naar het dichtstbijzijnde park. Laat de kids spelen en ontdekken terwijl jullie genieten van wat quality time in de buitenlucht. Vergeet niet om wat buitenspeelgoed zoals een frisbee of een bal mee te nemen voor nog meer plezier!

2. Speeltuin avonturen

Een dagje in de speeltuin is een klassieke manier om van het mooie weer te genieten. De kinderen kunnen klimmen en schommelen terwijl ze nieuwe vriendjes maken en hun energie kwijtraken. 

3. Natuurwandelingen en schattenjachten

Verken de natuur en ga op avontuurlijke wandelingen met je kinderen. Ga op zoek naar interessante planten, dieren en insecten terwijl je door bossen, parken of zelfs je eigen achtertuin wandelt. Organiseer een schattenjacht met aanwijzingen en verstop kleine verrassingen langs de route om het nog spannender te maken.

4. Fietsen en skaten

Haal de fietsen, stepjes of skates tevoorschijn en ga samen op pad voor een actief avontuur. Verken nieuwe buurten, fietspaden of parken terwijl je geniet van de frisse lucht en het zonlicht. Zorg ervoor dat de kinderen hun helmen dragen en vergeet niet om wat verfrissende drankjes mee te nemen voor onderweg.

5. Tuinieren 

Breng wat tijd door in de tuin en laat de kinderen kennismaken met de wonderen van de natuur door te tuinieren. Laat ze helpen met het planten van bloemen, groenten of kruiden. Ze zullen genieten van het zien groeien van hun eigen plantjes en het oogsten van de vruchten van hun arbeid.

6. Waterpret in de tuin

Als het echt warm is buiten, is er niets beters dan wat waterpret in de tuin. Zet een opblaasbaar zwembad op, vul waterballonnen of laat de kinderen spelen met waterspeelgoed zoals een sproeier of een waterglijbaan. Ze zullen dol zijn op het afkoelen in het water terwijl ze lekker actief bezig zijn.

7. Creatieve kunstprojecten in de buitenlucht

Laat de kinderen creatief bezig zijn in de open lucht. Geef ze krijtjes om op de stoep te tekenen, verf en kwasten om stenen of schelpen te versieren, of laat ze hun eigen natuurlijke kunstwerken maken met bladeren, takjes en bloemen. 

Klik hier voor mijn favoriete kinderkleding merken.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie