Road trip in oost Canada

Het oosten van Canada, met de provincies Quebec en Ontario, is een perfect gebied voor een road trip. Je vindt er van alles; van mooie steden als Montreal en Toronto tot prachtige natuur en natuurlijk de Niagara falls. En dit alles relatief dicht bij elkaar, in ieder geval op rijafstand! Wij hebben 10 dagen gedaan over deze road trip in oost Canada, waarvan 4 dagen in Toronto dus dat zou je eventueel kunnen verminderen als je minder tijd hebt.

Visum
Ik heb deze road trip in Canada gedaan met mijn broer toen ik in New York woonde, omdat we via Amerika naar Canada reisden hadden we geen eTA Canada. Vlieg je naar Canada, dan heb je wel zo’n eTA visum nodig. Als je eerst naar Amerika vliegt en vervolgens naar Canada, dan heb je zowel een eTA voor Canada als een ESTA voor Amerika nodig. Deze elektronische visa vraag je digitaal aan voordat je naar Canada gaat. De eTA is 5 jaar geldig dus je hoeft hem niet opnieuw aan te vragen als je binnen 5 jaar met hetzelfde paspoort weer gaat. Het eTA kost in de meeste gevallen slechts €19,95 per persoon en daar mag je dan 180 dagen per verblijf mee in het land blijven. Het is verplicht om je eTA visum binnen te hebben voor je vlucht vertrekt en het is je eigen verantwoordelijkheid.
Gelukkig kan je makkelijk online je eTA aanvragen zodra je je vlucht naar Canada geboekt hebt.

Montreal
We begonnen onze road trip in Montreal. We zijn vanaf New York naar Montreal gereden, waar je inclusief pauzes zo’n 8 uur over doet.
Montreal is een erg gezellige stad. De mensen spreken er Frans, wat ik erg leuk vind (je hebt meteen een vakantiegevoel, en ik vond het erg leuk om mijn Frans weer op te halen). We hebben lekker buiten pizza gegeten en zijn daarna met bier en wijn naar het hostel gegaan. Daar maakten we vrienden mee en al snel hadden we wat Franse jongens en een Canadees waarmee we op stap gingen in Montreal.
De volgende dag hebben we heerlijk door Montreal geslenterd. Er zijn erg leuke gezellige straatjes en allerlei festivalletjes. Zo was er een Comedy Festival en een Afrikaans festival. We hebben dus vooral de sfeer van Montreal opgesnoven.

Ottowa
De volgende dag was het vrij slecht weer dus we besloten niks meer in Montreal te gaan doen, maar door te rijden naar Ottowa. Veel mensen weten het niet maar Ottowa is de hoofdstad van Canada. Helaas regende het ook in Ottawa pijpenstelen. We hebben wel wat van de stad gezien maar voornamelijk de dag kaartend in een pub doorgebracht.

The Thousand Islands
De dag erna zijn we naar een natuurgebied gegaan tussen Ottawa en Toronto. Er is daar een groot meer rond de grens van Canada met Amerika, met meer dan duizend eilandjes erin. Het heet dan ook heel toepasselijk: the thousand islands (ja van de sladressing. Die is hier uitgevonden!) 
We hebben een boottocht gemaakt door een deel van het meer. Het was erg lekker weer en mooi om te zien. 

Vanuit Thousand Islands zijn we doorgereden naar Kingston, een plaatsje dichtbij. Daar was het vrij rustig dus we hebben wat gegeten, zijn op tijd gaan slapen en de volgende dag weer snel verder gegaan. Op naar Canada’s grootste stad Toronto! 

Toronto
Toronto is een grote stad; het was een soort van kleinere versie van New York. Er is genoeg te doen in Toronto om jezelf een paar dagen te vermaken; zo hebben ze stranden, een entertainment district, een Chinatown, een alternatieve wijk, een groot winkelcentrum et cetera.
En in Toronto heb ik voor het eerst Canada’s nationale gerecht geproefd: Poutine. Het is een berg friet met daaroverheen gesmolten kaas en jus. Het zag er vies uit maar was op een vreemde manier best lekker. 

Niagara Falls
Na Toronto volgde het laatste deel van onze reis: the Niagara Falls. Dat was echt geweldig! Ons hotel lag op loopafstand van de watervallen dus we stonden zo oog in oog met de enorme hoeveelheden water. De straat naar de Niagara Falls toe is wel erg commercieel; het is dan ook bizar om na een kwartier van wax museums, fastfoodketens en game arcades ineens voor een reusachtige waterval te staan. De watervallen waren echt adembenemend mooi. Mijn broer en ik hebben de avontuurlijke Maid of the Mist boottocht genomen die je recht in het hart van de watervallen brengt. Een erg natte, maar enorm bijzondere ervaring. 

Vanaf de Niagara Falls zijn we weer terug naar New York gereden en zo kwam onze road trip in Oost Canada tot een eind.

Klik hier voor al mijn reisblogs.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
North and South America · Travel

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie