Slapen in een Tiny House in Noord Brabant

Ben je op zoek naar een toffe plek waar je kan slapen in een Tiny House in Noord Brabant? Ik help je uit de brand! Ik verbleef in een Tiny House op KampinaStaete in Oisterwijk, vlakbij Tilburg, en had een heerlijk verblijf. Op deze pagina vertel ik je alles over mijn verblijf in de Tiny House in Oisterwijk, Noord Brabant.

Tiny House

Een Tiny House is een compacte woning die bewust klein is ontworpen, meestal met een oppervlakte van minder dan 40 vierkante meter. Deze kleine huisjes zijn vaak slim ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, met multifunctionele meubels en slimme opbergoplossingen. Ze zijn populair geworden vanwege hun duurzaamheidsaspecten, kostenbesparing en minimalistische levensstijl die ze bevorderen. Tiny Houses zijn er in verschillende stijlen, variërend van traditioneel tot modern en kunnen zowel op wielen als op een vaste locatie worden gebouwd.
Je kan ook verblijven in een Tiny House op een vakantiepark. Ze zijn vaak modern en stijlvol, en daardoor een gave plek om de nacht, of meerdere nachten, door te brengen.

KampinaStaete, Oisterwijk

Ik verbleef in een Tiny House bij KampinaStaete in Oisterwijk, centraal gelegen in Brabant. KampinaStaete bevindt zich midden in de bossen van Oisterwijk, omgeven door mooie vennen en grenzend aan het uitgestrekte natuurgebied de Kampina. Hier kun je slapen onder de bomen te midden van varens en wakker worden met het gezang van vogels of het geritsel van eekhoorns of konijnen. Ook de kippen lopen er regelmatig te scharrelen. Terug naar de natuur, maar wel met het nodige comfort dankzij de Tiny House.

Er is ook een Outdoor Office, een unieke vergaderlocatie waar je zowel binnen als buiten kan vergaderen. En je hebt uiteraard ook overnachtingsmogelijkheden in de Tiny Houses, Lodges en Cottages.

Vanuit KampinaStaete vind je mooie wandel- en fietsroutes en je bent zo bij een van de vele goede restaurants die Oisterwijk rijk is.

Tiny House van KampinaStaete

Ik verbleef in de Diamond Suite van KampinaStaete. Het is een modern Tiny House met mega veel licht. Zowel de voorkant als de achterkant van het huisje heeft een groot raam van het plafond tot de vloer, en in de woonkamer is ook nog een lichtstraat geplaatst. Het huisje heeft een veranda waar je met een kop thee kan genieten van het groen.

Binnen in de Tiny House is een woonkamer gedeelte met een zithoekje met twee comfortable fauteuils, een eethoekje met een tafel met twee stoelen en een keuken die van alle gemakken is voorzien. Er is een koelkast, een inductiekookplaat en zelfs een vaatwasser. Ook is er mooi servies en gratis koffie en thee.
Het middelste gedeelte van het Tiny House huist het toilet en douche. Allebei stijlvol met zwarte marmeren look en gouden accenten.

Achter in het Tiny House vind je de slaapkamer. Het comfortabele bed kijkt uit op het groen. Het is heerlijk om wakker te worden en je zo midden in de natuur te voelen.
Het huisje heeft zowel in de woonkamer als in de slaapkamer een airco, zodat je tijdens warme zomerdagen het huis koel kan houden en op koude winterdagen het kan verwarmen.
Een aantal van de Diamond Suites hebben ook een eigen hot tub. De hot tubs zijn houtgestookt, dus je kan zelf een lekker vuurtje stoken en daarna in je privé hot tub zitten.

Je kan vooraf boodschappen doen en zelf je ontbijt, lunch of diner maken in het huisje. Er is een koelkast, inductiekookplaat, pannen en servies. Maar als je dan toch op vakantie of staycation bent, kan je natuurlijk ook jezelf in de watten laten leggen. Je kan bij KampinaStaete een heerlijk ontbijtje bij je Tiny House laten bezorgen. In de krat zitten diverse broodsoorten, Franse croissant met roomboter, zoet broodje, verschillende soorten beleg (hartig/zoet), gekookte eitjes van de eigen kippen, yoghurt met vers fruit en granola, vers sap en koffie en thee.

Natuur in Oisterwijk

Dit Tiny House is gelegen midden in de natuur van Noord Brabant. Rondom Oisterwijk heb je prachtige natuurgebieden. Zo heb je de Oisterwijkse bossen en vennen, en vind je zelfs een ven op het terrein van KampinaStaete. En je hebt het natuurgebied Kampina, waar het vakantiepark naar vernoemd is. Kampina is een natuurreservaat van 1200 hectaren met tientallen vennen.
In je huisje liggen verschillende wandelroutes klaar die je vanaf het terrein kan bewandelen.

Restaurants in Oisterwijk

Oisterwijk is een klein stadje, maar het heeft tientallen goede restaurants. Er is zelfs een restaurant met een Michelin ster in het centrum (Alma).
Hieronder vind je een aantal van mijn tips voor goede restaurants in Oisterwijk:
* Bij Robèrt: de bakkerij van Robèrt van Beckhoven
* Het Boscafe: cafe midden in de natuur, gelegen naast KampinaStaete
* SEC Eten en Drinken: SEC is open voor lunch en diner en serveert gerechten met een modern Franse basis met een wereldse twist en Brabantse touch.

Oisterwijk ligt dichtbij Tilburg. Klik hier voor al mijn favoriete restaurants in Tilburg.

Article Categories:
Hotels

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie