Van Brabantse Grond kookboek

(As the cookbook is in Dutch, this review is in Dutch as well)

Van Brabantse Grond is een nieuw kookboek dat is uitgebracht vanwege het themajaar Brabant Celebrates Food. Als je mijn blog gevolgd hebt, kan het je niet zijn ontgaan. Afgelopen jaar was mijn provincie Brabant uitgeroepen tot European Region of Gastronomy. Er zijn dit jaar allerlei activiteiten geweest rondom het thema gastvrijheid en gastronomie. Zo was er bijvoorbeeld GAST (een heel speciaal pop-up restaurant van 2 sterren chef Soenil Bahadoer in een kapel in Den Bosch) en waren er glazen ‘dozen’ geplaatst rondom het dorp Boxtel waarin je kon overnachten, je leest hier meer over deze Box and Breakfast.
In december sloten we het feestjaar af met een hele speciale lunch in de voormalige vrouwenvleugel van de koepelgevangenis in Breda.
Gelukkig blijft Brabant ook de komende jaren net zo gastvrij als dat het altijd al was en is er altijd voldoende te beleven op het gebied van eten en genieten. En nu is er dus ook het kookboek ‘Van Brabantse Grond’, een mooie blijvende herinnering aan zowel het themajaar Brabant Celebrates Food als aan al het moois dat Brabant, wanneer dan ook, te bieden heeft.


Aan het project ‘Van Brabantse Grond’ werkten MBO studenten van 7 Brabantse Horeca opleidingen mee. Deze Brabantse studenten bezochten verschillende boeren in Brabant. Al deze boeren zijn aangesloten bij Slow Food Brabant, een beweging die voedsel wil produceren zonder blijvende schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid en die de boeren een eerlijke vergoeding wil geven voor hun werk.
De studenten gingen op bezoek bij maar liefst 29 boeren in Brabant waar ze een figuurlijk kijkje in de keuken kregen en meer leerden over het bedrijf. Ze leerden ze meer over vergeten groenten in Deurne en over Nederlandse honing in Geffen.


Deze bezoeken van de studenten resulteerden in het boek Van Brabantse Grond, dat naast de verhalen van de boeren ook per onderneming een recept bevat. Deze recepten zijn door de MBO studenten ontwikkeld. Ze zijn erg verrassend en mooi gefotografeerd.

Dit boek is een leuke aanwinst voor iedere Brabander, maar vooral voor diegene die van eten en/of koken houden, of die interesse hebben in het verhaal achter de producten.
Bestel Van Brabantse Grond hier.

Klik hier voor al mijn blogposts rondom Brabant Celebrates Food. 

Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie