Recept Vegetarische Okonomiyaki

Op deze pagina deel ik het recept voor vegetarische Okonomiyaki. Okonomiyaki is een Japans gerecht, wat lijkt op een hartige pannenkoek. Dit recept komt uit Lekker Makkelijk, het nieuwste kookboek van Uit Paulines Keuken.
Ik hoorde voor het eerst van Okonomiyaki toen ik in Japan was, we proefden het daar in Kyoto. Ik vond het heerlijk. Het is een vrij simpel gerecht als je het eenmaal een keer hebt gemaakt, maar het is super smaakvol. Vooral de Japanse mayonaise is een goede smaakmaker die je vast vaker gaat gebruiken als je hem eenmaal op hebt.

Scroll verder voor het recept van deze vegetarische Okonomiyaki.

Recept vega Okonomiyaki

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr. courgetti (pasta van courgette)
400 gr. gesneden spitskool
8 st. lente-ui
6 eieren
100 gr bloem
100 ml melk
3 el sojasaus
3 el ketchup
4 el (Kewpie) mayonaise*
Zonnebloemolie

Zo maak je het
Snijd de lente-ui in ringetjes.
Klop de eieren in een mengkom los, voeg de bloem en melk toe en klop alles goed door elkaar. Voeg 400 gr courgetti, spitskool, de helft van de lente-ui en 2 el sojasaus toe. Dit is het beslag voor 2 hartige Japanse pannenkoeken, okonomiyaki.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in 2 koekenpannen. Voeg de helft van het okonomiyaki-beslag aan beide pannen toe. Leg een deksel op de pan en bak ze in 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Keer de pannenkoek om en bak het voor nog eens 7 – 8 minuten.
Meng in een kom de ketchup en 1 el sojasaus door elkaar.
Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer de pannenkoek met lente-ui en de rest van de courgetti. Geef de mayonaise en sojaketchup erbij.

Geen twee pannen? Bak dan eerst 1 okonomiyaki en houd de andere okonomiyaki op een bord met stuk aluminiumfolie in de oven warm.
*Kewpie is Japanse mayonaise. Het is in de supermarkt en bij de toko te koop.

Klik hier voor mijn recept voor Japanse souffle pancakes.

Article Categories:
Foodie · Healthy Dinner

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie