Ekomenu: de biologische maaltijdbox

Ken je Ekomenu al? Ekomenu is de biologische maaltijdbox van Nederland. Ekomenu levert alle ingrediënten voor een heerlijke biologische maaltijd. Naast dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben is het ook een ideale maaltijdbox voor mensen met dieetwensen. In dit artikel vertel ik je meer over Ekomenu, geef ik je een flinke korting en deel ik een recept uit de Ekomenu maaltijdbox zodat je een idee hebt wat voor gerechten je kan verwachten.

Ekomenu Maaltijdbox

Net als andere maaltijdboxen, levert ook Ekomenu de gepaste hoeveelheid ingrediënten voor een aantal gerechten naar keuze. Wat Ekomenu uniek maakt is dat alle ingrediënten biologisch zijn en dat ze de maaltijdboxen zo duurzaam mogelijk verpakken. De maaltijden worden in recyclebare papieren zakken geleverd en ze werken met plasticvrije en composteerbare verpakkingen. Ook vind ik het fijn dat er altijd genoeg groenten in de maaltijden zitten. Een maaltijdbox is natuurlijk een uitkomst als je weinig tijd en inspiratie hebt om zelf boodschappen te doen, maar ik vind het wel belangrijk om gezond te eten.
Je kan bij Ekomenu kiezen of je de biologische maaltijdbox wil ontvangen voor 1, 2, 3 of 4 personen. Dus ook aan singles is gedacht. Je kan kiezen of je 3, 4 of meer maaltijden per week wil ontvangen.

Voordelen Ekomenu

Wat ik ook een groot voordeel vind van Ekomenu is dat je zelf kan instellen wanneer je de maaltijden wel of niet wil ontvangen. Ik ben namelijk best vaak weg en dan is het zonde als je wel maaltijden ontvangt. Bij Ekomenu kan je heel makkelijk aanvinken of je in een bepaalde week wel of geen maaltijden wil ontvangen.
En als vegetariër vind ik het erg fijn dat Ekomenu zoveel verschillende vegetarische keuzes heeft. Elke week zijn er wel 10 vegetarische of veganistische maaltijden waar je uit kunt kiezen.
Een van de vegetarische maaltijden die ik in mijn Ekomenu maaltijdbox had ontvangen was Flammkuchen met pesto en spinazie. Omdat ik hem zo lekker vond, deel ik hieronder het recept met jullie.

Flammkuchen met Pesto en Spinazie

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 stuks Flammkuchendeeg
2 rode uien
1 paprika
1 courgette
100 gram mozzarella
100 gram pesto basilicum
50 gram baby spinazie
15 gram pijnboompitjes

Verwarm de oven voor op 230C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten in de hete oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal daarna uit de oven.
Pel intussen de ui en snijd in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Was de courgette en schaaf in dunne linten. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken.
Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de pesto basilicum en beleg met courgette, paprika, ui en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de flammkuchen in 10-15 minuten knapperig in de oven.
Was de spinazie en laat goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Garneer de flammkuchen met de pijnboompitten en spinazie.

Korting Ekomenu

Omdat ik groot fan ben van Ekomenu mag ik mijn lezers een flinke korting geven! Met de code ATF25EM krijg je maar liefst 25% korting op een flexibel lidmaatschap. Klik hier om naar de website van Ekomenu te gaan.

Wist je dat Anne Travel Foodie ook een Facebookpagina heeft?
Klik hier en geef ons een like!

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie