Vegetarisch Kerstdiner: vega hoofdgerechten

Wil je met Kerstmis een feestelijk, vegetarisch hoofdgerecht op tafel zetten? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Ik deel hier heerlijke vega hoofdgerechten, perfect voor een vegetarisch kerstdiner. Van gevulde pompoen tot wilde rijst met cranberries. De meeste hoofdgerechten zijn zelfs veganistisch of makkelijk vegan te maken en ik deel ook glutenvrije hoofdgerechten. Zo heb je een diervriendelijke en klimaatvriendelijk vega kerstdiner!

Klik hier voor vegetarische voorgerechten en bijgerechten voor het Kerstdiner.

Wilde Rijst met Pompoen en Cranberries

Veel mensen denken dat het moeilijk is om een vegetarisch of vegan hoofdgerecht te maken voor Kerstmis. Maar op deze pagina laat ik zien dat het super eenvoudig is om een feestelijk vegan gerecht te bereiden voor de feestdagen. Bijvoorbeeld dit recept van mijn veganistische kersthoofdgerecht: wilde rijst met pompoen, spinazie en cranberries.

Ik denk dat cranberries een feestelijk gevoel toevoegen aan elk gerecht. Misschien komt dat omdat ik de kleur rood associeer met Kerstmis. En dit recept bevat ook de andere kerstkleur: groen. Naast de groene spinazie en rode cranberries heb ik ook pompoenblokjes en pecannoten gebruikt voor dit hoofdgerecht. Afgezien van het feit dat het vegetarisch en veganistisch is, is dit kersthoofdgerecht ook glutenvrij. Dus het is een zeer allergievriendelijk recept, perfect voor mensen met allerlei dieetwensen of beperkingen.
Klik hier voor mijn recept voor wilde rijst met pompoen, spinazie en cranberries.

Gevulde Flespompoen

Een ander lekker hoofdgerecht voor een vegetarisch kerstdiner is gevulde pompoen. Deze gevulde flespompoen is zo kleurrijk! Hier vind je ook de kerstkleuren in het gerecht. Naast vegetarisch is het ook geschikt voor veganisten als je de Parmezaanse kaas aan het einde weglaat. Je kunt de bulgur vervangen door quinoa om dit gerecht glutenvrij te maken.
Klik hier voor het recept van deze gevulde flespompoen.

Pompoenlasagna

Een vegetarische lasagne is ook een ideaal gerecht voor een vega kerstdiner. Je kan de lasagne ‘s middags al bereiden zodat je hem ‘s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Bovendien is lasagne ook een perfect hoofdgerecht voor een kindvriendelijk kerstdiner.
Deze lasagne is gemaakt met pompoensaus, zoals je op deze pagina wel merkt vind ik pompoen een perfect ingredient voor het kerstdiner!
Klik hier voor het recept voor deze vegetarische lasagne met pompoensaus.

Vegetarische gevulde pasta

Ik moet toegeven dat ik naar een grotere supermarkt ben gegaan dan degene bij mij in de buurt, alleen maar om deze grote pastaschelpen te kopen. Ze zijn zo mooi! Ik wilde een vegetarisch recept maken met deze pastaschelpen en besloot om twee van mijn favoriete groenten te combineren: spinazie en pompoen. Deze vegetarische gevulde pastaschelpen zien er prachtig uit en smaken geweldig. Het is een heerlijk gerecht om te maken als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner.
Klik hier voor het recept van deze gevulde pastaschelpen.

Vegetarische Kerstburger

Ik vind het leuk om weg te stappen van traditionele gerechten en een nieuwe, meer gezonde, weg in te slaan. Daarom heb ik deze vegetarische Kerstburger gecreëerd. Ik heb de kerstkleuren rood en groen in gedachten gehouden  maar verder heeft het niks te maken met een traditioneel kerstdiner. Een burger voor kerst? Absoluut! Deze rode bieten burger laat zien dat je geen vlees of een 12-delig bestek nodig hebt om te genieten van een kerstdiner. Hier vind je het recept voor de vega Kerstburgers. De burgers zijn vegetarisch, veganistisch en glutenvrij.

Vegetarische Risotto uit de Oven

Wist je dat je risotto ook in de oven kunt bakken? Zo hoef je niet steeds de pan in de gaten te houden en te roeren. Als je het mij vraagt, is het een veel eenvoudigere manier om risotto te bereiden! Op deze pagina vind je het recept voor vegetarische risotto uit de oven. Het is een risotto met champignons en vegetarisch spek.

Portobello Steaks

Wedden dat zelfs vleeseters dit recept voor vegetarische portobellosteaks kunnen waarderen? Dit recept is van populaire chef en kookboekenschrijver Yotam Ottolenghi, uit zijn kookboek Flavour. De Portobellosteaks kan je serveren met een puree van limabonen.
Op deze pagina vind je het recept voor Portobello Steaks.

Vegan Ratatouille

Deze Vegan Ratatouille ziet er superfeestelijk uit, maar hij is makkelijk om te maken en ook nog eens budget-friendly. Het laat zien dat een vegan hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Ik maakte hem met aardappelschijfjes en aubergine, maar je kan zelf kiezen welke groenten je gebruikt.
Klik hier voor het recept van deze Vegan Ratatouille.

Klik hier voor 3 vegan Kerstdesserts.

Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie