Pepernoten Affogato

Op deze pagina deel ik mijn recept voor Pepernoten Affogato. Dit is het makkelijkste Sinterklaasrecept ooit en ideaal voor de volwassenen als de kinderen aan het snoepgoed zitten. Ik vertel je wat over Affogato, over welke pepernoten ik gebruikte en ik deel mijn recept voor Pepernoten Affogato. Alhoewel je het amper een recept kan noemen want het zijn maar 3 ingrediënten!

Affogato

Een Affogato is een verrukkelijk Italiaans dessert dat eenvoudig is in zijn bereiding maar rijk is aan smaak. Het woord “affogato” betekent letterlijk “verdronken” in het Italiaans, en de naam beschrijft perfect de bereidingswijze: een bolletje romig vanille-ijs wordt overgoten met een warme shot espresso. Het samenspel van temperaturen en smaken is wat dit dessert zo bijzonder maakt. De hete koffie smelt het ijs langzaam, waardoor een harmonieuze combinatie van bitter en zoet ontstaat, terwijl de romigheid van het ijs de scherpe smaak van de espresso tempert. Een eenvoudige, maar onweerstaanbare traktatie voor de liefhebbers van koffie en ijs.

Pepernoten

Je kan deze Pepernoten Affogato maken met elk soort pepernoten. Maar er is tegenwoordig zoveel keus in lekkere smaken pepernoten dat het bijna zonde is om voor de standaard kruidnoten te gaan.
Ik maakte deze Pepernoten Affogato met Cookie Dough pepernoten. Maar ik denk dat hij ook erg lekker is met Mokka pepernoten, Truffel pepernoten, Tiramisu pepernoten of gewone chocoladepepernoten.
Je kan al deze heerlijke smaakjes pepernoten onder andere kopen bij Peppernuts Holland. Ze hebben meer dan 50 smaken. Er zijn 13 Peppernuts Holland winkels verspreid over Nederland, of je koopt de pepernoten in hun webshop.

Recept Pepernoten Affogato

Ingrediënten (voor 4 stuks):

  • 2 kopjes espresso
  • 1 zakje pepernoten (ongeveer 30 stuks)
  • 4 bolletjes vanille roomijs

Pak 4 glazen en doe een handje pepernoten in elk glas. Schep een bol vanille ijs in elk glas.
Schenk een half kopje hete espresso over elk bolletje ijs. Serveer direct.

Supermakkelijk he?

Je vindt mijn recept voor pepernotencake wellicht ook lekker!

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie