Win vegan burgers tijdens de Week zonder Vlees

(Sorry this blog post is in Dutch)

Zoals ik vorige week al vertelde is het van 5 tot 11 maart de Nationale Week zonder Vlees in Nederland. Vorige week deelde ik een recept en video voor een pompoenpizza met groenteballetjes en ook vandaag laat ik je weer zien dat je vlees helemaal niet hoeft te missen met een recept voor een stoere burger. En als dit recept je niet overtuigd, dan doet de smaak van de burger die ik gebruikte dat vast wel! Ik maakte deze vleesvrije burger met de Chili Burgers van BOON en jij kan een ‘boonschappentas’ winnen met de vega producten van BOON!

BOON maakt, zoals de naam al doet vermoeden, producten met bonen. Ze hebben twee verschillende burgers die niet alleen vegetarisch maar zelfs helemaal plantaardig (dus veganistisch) zijn. Ze hebben een falafel burger gemaakt van kikkererwten en kruiden en een chiliburger die ik gebruikte voor mijn recept. Beide burgers zijn bedekt met een laagje gepofte quinoa zaden voor een crunchy effect. BOON heeft verder nog falafel en chili balletjes en een bonen-mix voor chili schotel en burrito schotel.


Ik maakte een stoere vegan burger met de plantaardige Chili burger van BOON. Deze burger heeft een heerlijke combinatie van licht pittig en fris-zoet. Hij heeft iets exotisch waardoor je je even in een lekker warm land waant!
Hieronder vind je het recept voor 2 personen en lees je hoe jij deze vegan burgers kan winnen zodat je deze Chili burger zelf kan maken!

Ingredienten:
2 volkoren bollen
1/4 krop sla
4 eetlepels wortel gemberspread
1 pak Chili bonen van BOON
1 bakje mango stukjes (of een verse mango, zelf geschild en in stukjes gesneden)
1 bakje bosui (3 stuks)

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de chili burgers in een paar minuten, keer regelmatig. Snijd ondertussen de broodjes open en beleg met sla bladeren. Sla die je over hebt kan je gebruiken voor een frisse side-salad. Smeer twee eetlepels wortel gemberspread op de sla. Geen wortel gemberspread gevonden in je supermarkt? Het is ook lekker met spicy hummus of Heksenkaas zoete-chili koriander. Snijd de bosui in dunne reepjes. Leg op elk broodje 1 chili burger. Bedek met de mango stukjes en besprenkel met de bosui.

Ik denk dat je nu wel graag wil weten hoe jij zo’n ‘boonschappentasje’ kan winnen met 4 producten van BOON er in! Meedoen is heel simpel. Ga naar mijn Facebookpagina en zoek de post over deze win-actie, laat een comment achter zodat ik weet dat je mee doet en wie weet kan jij binnenkort gratis aan de slag met de vegan burgers van BOON!

Article Categories:
Healthy Dinner · Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie