Potlood Wafels: leuk voor mee naar school of als traktatie

Hoe schattig zijn deze Potlood Wafels? Ze zijn heel leuk voor in de lunchbox mee naar school of als traktatie als je kindje jarig is. Ik vind ze vooral leuk als we weer terug naar school moeten na een vakantie, maar het is natuurlijk ook leuk op een kinderfeestje van een kind dat veel van tekenen houdt. Op deze pagina vertel ik je hoe je deze leuke, eetbare Potlood Wafels maakt.

Potlood Wafels: kidsproof recept

Deze Potlood Wafels zijn niet alleen heel leuk voor kinderen om mee naar school te nemen of om op te eten. Het is ook heel leuk om deze eetbare potloodjes samen met je kids te maken. Het is recept is helemaal child proof, bijna alle stappen kan je kindje zelf of samen met je doen. Alleen het snijden van de wafels in de potloodvorm wil je wellicht zelf even doen, vooral als je kindje nog erg jong is.
In mijn ervaring vinden kinderen het erg leuk om te helpen in de keuken, mijn nichtjes hielpen me bijvoorbeeld met dit makkelijke Banoffe recept. Het opeten van iets dat je zelf hebt gemaakt is natuurlijk extra leuk!

Ingrediënten Potlood Wafels

Je hebt slechts vier ingredienten nodig om deze Potlood Wafels te maken. En ze zijn allemaal lang houdbaar. Ideaal om dus in je kelderkast te hebben liggen en te bewaren voor een regenachtige dag. Zodat je ze dan samen kan gam maken met je kindje(s), kleinkinderen, oppaskinderen, bonuskinderen, buurtkinderen, etc.

 • Wafels
  De basis van deze Potlood Wafels zijn uiteraard wafels. Maar je ken enorm varieren met welke wafels je gebruikt. Zo kan je uiteraard zelf wafels bakken. Maar je kan ook gaan voor wafels uit de supermarkt, zoals ik hier heb gedaan. Ik heb een pak Eierwafels in de supermarkt gekocht en gebruikt voor dit recept. Eierwafels zijn lekker zacht en daardoor al goed te eten voor kleine kindjes. Maar je kan ook gaan voor Javawafels voor meer knapperige potloden.
 • Glazuur
  Ik maakte deze Potlood Wafels met kant en klaar roze en wit glazuur van Dr Oetker uit de supermarkt. Zoals je merkt ging ik voor lekker makkelijk met dit recept. Je kan uiteraard ook je eigen glazuur maken met poedersuiker en water. En wat ook erg lekker is om het witte glazuur te vervangen door gesmolten witte chocola. En voor het roze glazuur een drupje rode kleurstof toe te voegen.
 • De Punt
  Ik maakte de punt van het potlood met cacao nibs. Deze knapperige cacao nibs zijn gemaakt van rauwe cacaobonen. Ze zijn 100% cacao, er wordt geen suiker toegevoegd.

Recept Potlood Wafels

Ingrediënten (voor 24 potloden):

 • 1 pak Eierwafels (zes stuks)
 • 1 zakje roze glazuur
 • 1 zakje witte glazuur
 • 24 cacao nibs
 • Bakpapier

Leg het roze zakje glazuur in een bakje met warm water.
Snijd de eierwafels in dunne repen, je kan waarschijnlijk vier repen per eierwafel snijden. Snijd bij elke reep een kant in een punt. De punt is ongeveer zo groot als 1 vakje van de wafel.
Doop dan elk potlood met de onderkant in het roze glazuur, ongeveer 1 vakje diep. Leg de potloden op een snijplank met bakpapier. Leg in de koelkast.
Leg het witte zakje glazuur in een bakje met water.
Haal de potloden uit de koelkast en doop elke punt in het witte glazuur. Leg wederom op het bakpapier. Leg een cacao nib op elke punt. Leg de Potlood Wafels nog een paar minuutjes in de koelkast om op te harden.

Bewaar daarna de potloden in een luchtdichte bak zodat ze niet uitdrogen. Of neem ze mee in je broodtrommel natuurlijk!

Klik hier voor meer Cute Food Ideas om met kids te maken.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Comments

 • Pingback: Potlood Wafels: leuk voor mee naar school of als traktatie – Luxravel a Leading Travel booking website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie