Alles over onze achtertuin

We wonen nu zo’n twee jaar in ons huis met onze kleine maar fijne achtertuin. Op deze pagina vertel ik je alles over onze achtertuin. Ik laat zien hoe je toch veel kan met een relatief kleine tuin, en ik laat zien hoe je prettig leeft met een tuin op het zuiden.

Achtertuin op het zuiden

Ik wilde per se een huis met een tuin op het zuiden. Mijn vriend vond het maar gek want met mijn eis vielen dus driekwart van de huizen bij voorbaat al af. Maar ik ben een enorme zonaanbidder en ben heel graag buiten, en met een tuin op het zuiden heb je nou eenmaal de meeste zon. Ik ben dan ook erg blij met onze tuin op het zuiden.
Onze huis is breder dan dat het diep is, en zo is de achtertuin ook. Hij is rechthoekig waarbij de lange zijden paralel lopen aan het huis. Aan ons huis, in het midden, is de bijkeuken gebouwd. Deze neemt een deel van de tuin in, waardoor er een soort u-vorm overblijft. We kunnen aan beide korte kanten van die u-vorm de tuin in; vanuit de keuken en vanuit de woonkamer.

Veranda voor schaduw

Een veranda is de perfecte manier om een schaduwplek te creëren, wat vooral in een tuin op het zuiden erg welkom is. De meeste mensen hebben hun veranda aan huis, maar dat zou bij ons (door bovengenoemde bijkeuken) maar een kleine plek zijn en de woonkamer heel donker maken. Daarom hebben wij onze veranda juist aan de achterkant van de tuin. We hebben een veranda over de volle breedte van de tuin.
Onze veranda is op maat gemaakt met mooie houten balken.
In de veranda hebben we een loungeset staan zodat je daar in de schaduw heerlijk kan zitten. We hebben er ook een hangstoel aan één van de balken gehangen waar ik regelmatig lekker in relax.
De veranda is ook een perfecte plek om droog te zitten als het regent.

Buiten eten

Als echte foodie, heb ik maar liefst 3 plekken gecreëerd waar je buiten kan eten in onze achtertuin. Naast de loungeset met tafeltje onder de veranda, hebben we ook een bistrosetje aan de kant van de keuken waar we ‘s ochtends zon hebben. En aan de andere kant, bij de woonkamer, hebben we een eettafelset staan. Zo kunnen we in de avonden buiten eten in de laatste zonnestralen.

Klik hier om te lezen over onze woonkamer.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie