Chocoladetaart met Caramel-botercrème en Candy Canes

Deze Chocoladetaart met Caramel-botercrème en Candy Canes is een perfecte taart om te bakken tijdens de feestdagen. Deze chocoladetaart is lekker smeuïg, de Caramel-botercrème zorgt voor een extra smaakervaring en de rood-wit gestreepte Candy Canes geven deze taart een echt kerstgevoel. Op deze pagina deel ik het recept van deze Chocoladetaart met Caramel-botercrème en Candy Canes.

Chocoladetaart

Om deze chocoladetaart te maken gebruikte ik een bakmix van Coffeelicious. Coffeelicious is een geweldig leuke lunchroom in Dordrecht, waar je terecht kan voor lekkere brunchgerechten en heerlijke taartjes. Ze hebben twee bakmixen gemaakt die door het hele land te koop zijn bij de Albert Heijn. Een bakmix voor scones en een bakmix voor Celebration Cake. Die laatste gebruikte ik voor deze taart. Met deze bakmix heb je binnen een mum van tijd een heerlijke chocoladetaart in de oven. De bakmix zelf is vegan, dus je kan er ook voor kiezen om een vegan chocoladetaart hiermee te maken. Je hoeft maar een paar ingrediënten zelf toe te voegen, die je vast zelf al in huis hebt: 1 ei, 110ml volle melk en 55ml zonnebloemolie. Ideaal voor tijdens de drukke feestdagen dat je niet zoveel tijd kwijt bent aan het bakken van een lekkere taart.

Caramel-botercrème

Ik topte deze taart met een caramel-botercrème. Deze is ook super makkelijk om zelf te maken. Zelf caramel maken is best een lastig klusje, maar gelukkig verkoopt Bonne Maman tegenwoordig Caramel Dulce de Leche. Het is een caramel-spread die perfect is voor op bijvoorbeeld cakes, scones of pannenkoeken. En het is ook heerlijk door de koffie of de warme chocolademelk! Maar je kan er dus ook heel makkelijk caramel-botercrème mee maken.

Recept Chocoladetaart met Caramel-botercrème

Ingrediënten (voor 8-10 personen):

  • 1 zak Coffeelicious Celebration Cake Mix
  • 1 ei
  • 110 ml volle melk
  • 55 ml zonnebloemolie
  • 150 gram Bonne Maman Caramel Dulce de Leche
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker
  • 8 Candy canes

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm met bakpapier of vet de bodem en randen in.
Doe de Coffeelicious Celebration Cake Mix in een beslagkom. Voeg het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en mix tot een glad beslag. Voeg dan 110ml water beetje bij beetje toe terwijl je blijft mixen.
Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart in 40 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen op kamertemperatuur.

Snijd de boter in blokjes en mix met een mixer luchtig. Voeg de poedersuiker in delen toe zodat het niet teveel gaat stuiven. Voeg de Caramel Dulce de Leche toe en mix totdat alles goed gemengd is.
Bestrijk de chocoladetaart met de caramel botercrème.
Steek de candy canes in het midden van de taart.

Je vindt mijn recept voor eetbare snow globes misschien ook leuk.

Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie