City Food & Film Festival in Den Bosch

This blog post is in Dutch, click here to read about Den Bosch in English.

Pak je wel eens een filmpje? En hou je van lekker eten? Dan is het City Food & Film Festival echt iets voor jou! De slogan is Stay Hungry en die vond ik ook wel toepasselijk bij mezelf. Het City Food & Film Festival (CFFF) vindt plaats van 9 tot 13 mei 2018 in de Verkade Fabriek in Den Bosch. Het is de vierde keer dat het georganiseerd wordt en het bezoekersaantal groeit elk jaar. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het City Food & Film festival over eten en drinken met niet alleen films, maar ook lezingen, workshops, theater en city-tours. Dat laatste ga ik in ieder geval doen!

Op woensdagavond 9 mei is de opening met masterclasses, een openingsdiner en een landelijke filmpremière. Van donderdag tot en met zondag staat het programma vol met allerlei food-gerelateerde activiteiten. Er draaien maar liefst 21 films en zijn er activiteiten van een filmontbijt voor moederdag tot je eigen design bord ontwerpen. 3 van de films die op het festival in première gaan, gaan na de zomer op tour in filmhuizen door het hele land. Dit weekend in Den Bosch is je kans om de films als eerste te zien!

Het CFFF staat in het teken van ‘ontmoeten’ want het is dé plek waar consumenten, studenten en professionals elkaar ontmoeten. Het Food en Film Festival wil mensen kennis laten maken met anders eten, zowel qua producten als qua herkomst en beleving. Zo kan je bijvoorbeeld kennis maken met slow-food, low-waste en lokaal eten.


Je kan hier het volledige programma van het City Food & Film Festival bekijken, en hieronder zal ik mijn aanraders delen. De eerste is de voorstelling ‘Honger’ van het huisgezelschap van de Verkadefabriek Matzer. Ze spelen op zaterdagavond een monoloog over vraatzucht in de prachtige Mariakapel die ook gebruikt wordt voor pop-up restaurant GAST).
Op zondag is er een mooi programma voor thuisbakkers en zoetekauwen. Heel Holland Bakt winnaar Hans geeft dan namelijk een bakdemonstratie. Hij leert je hoe je zijn taart uit de 1e aflevering ‘Frisse Liefde’ kan maken. Naderhand mag je hem natuurlijk proeven! Eventueel kan je vooraf naar de film ‘The Italian Pastrychef’ over een Italiaanse banketbakker die zijn gebakjes bezorgt bij een luxueuze villa en daar een lijk aantreft. Hierdoor komt hij terecht in allerlei criminele activiteiten. Het is een comedy-thriller die je vooral niet te serieus moet nemen. Dit zondagsprogramma is natuurlijk ook een ideale activiteit voor moederdag!

Op vrijdag ga ik mee op de Stadsafari, hierbij ga je op de fiets langs verschillende lokale ondernemers in Den Bosch. Je hoort dan wat het verhaal van de ondernemers is en proeft van hun lekkernijen. Ik zal op vrijdag op mijn Instagram stories foto’s delen van deze activiteit, dus volg me daar om niks te missen.

Reis je af naar Den Bosch voor het CFFF? Check dan hier mijn favoriete gezonde en vega-friendly foodspots in deze stad.

Het City Food & Film Festival in Den Bosch is onderdeel van Brabant Celebrates food. Een jaar lang vinden allerlei evenementen plaats gericht op food in Brabant omdat ze European Region of Gastronomy 2018 zijn. Klik hier voor het volledige programma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie