Review en winactie: De FIT Methode

(Sorry for my International visitors but this post is in Dutch)
Deze maand is de FIT Methode gelanceerd, een boek van www.fit.nl. Dit boek is ideaal voor mensen die af willen vallen, spiermassa willen opbouwen of fitter willen worden. Ik heb als een van de eersten een exemplaar ontvangen zodat ik hem kon reviewen. En ik heb een leuk cadeautje voor jullie: ik mag namelijk een exemplaar (twv €30) weg geven onder mijn lezers!

Het boek is ruim 300 pagina’s en is onderverdeeld in 3 gedeelten; de drie pijlers van de FIT methode: Mindset, Training en Voeding. Met het boek heb je ook toegang tot de FIT-app, daarmee kan je onder andere je voeding bijhouden.
Ik ben altijd redelijk kritisch als ik iets lees, vooral als er beweringen worden gedaan over afvallen en gezondheid omdat dit complexe begrippen zijn en veel slecht onderbouwde meningen circuleren in de geschreven en online media. Maar de FIT methode baseert hun advies op wetenschappelijk onderzoek en is geschreven door een team van onder andere diëtisten, wetenschappers en fysiotherapeuten.

review winactie fit methode

Het boek begint met een stuk over Mindset. Hoe krijg je de juiste mindset om je doelen te verwezelijken. Hier kijken ze onder andere naar het formuleren van een goed doel, hoe om te gaan met tegenslagen en (heel belangrijk) hoe blijf je gemotiveerd.
In het stuk over Training geven ze je adviezen om het maximale uit je training te halen. Ook vertellen ze je juist over rust, omdat dit ook heel belangrijk is om vooruitgang te boeken.
Het stuk over Voeding vond ik als foodie natuurlijk het interessantst. Hier vertellen ze je over wat voor eten past binnen een fitte leefstijl. Natuurlijk speelt voeding en hele belangrijke rol als je af wil vallen maar het is juist ook erg belangrijk als je spiermassa wil opbouwen. Je kent vast de uitspraak ‘abs are made in the kitchen’.
Als vegetarier vond ik het heel fijn dat daar ook een hoofdstuk aan was gewijd (nee je hoeft dus niet veel vlees te eten om proteine binnen te krijgen). Ook rekenen ze af met de koolhydraatvrije hype. Tuurlijk moet je niet te veel extra suikers eten maar volkoren producten horen thuis in een gezond voedingspatroon.
Ze gaan in op koolhydraten en eiwitten omdat je deze termen constant hoort maar wellicht geen (juist) beeld hebt van waar veel eiwitten inzitten of welke koolhydraten je zou moeten nemen.
Ook geven ze veel concrete voorbeelden van gezonde keuzes in de supermarkt tot tips om je omgeving anders in te richten als je af wil vallen.
vegans who lift fit method

Wil jij graag afvallen, spiermassa aanmaken of fitter worden? Doe dan mee met mijn winactie en maak kans op het boek de FIT Methode en de bijbehorende app.
Like mijn Facebook pagina (als je dat nog niet had gedaan) en laat in een comment bij mijn pinned post weten waarom jij wil winnen!
Niet gewonnen? Gebruik dan de code 5kortingtravelfoodie als je het losse boek of de complete methode bestelt voor 5 euro korting op je bestelling.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie