Dit zijn de Michelinsterren voor Brabant in 2022

Vandaag werden de Michelinsterren voor 2022 officieel bekend gemaakt en de Michelingids gepresenteerd. Normaal vindt dit evenement plaats in januari, maar vanwege Corona werd het voor 2022 pas op 30 mei gepresenteerd. Afgelopen maanden werd er op de site van Michelin wel af en toe al bekend gemaakt welke restaurants hun sterren behouden en welke nieuwe restaurants een ster krijgen. Als Brabantse ben ik natuurlijk altijd vooral benieuwd naar de Michelinsterren voor Brabant in 2022. Vandaag werd officieel bekend gemaakt welke restaurants in Brabant hun ster(ren) hebben behouden en of er Brabantse restaurants zijn die voor het eerst een Michelinster hebben gekregen. Op deze pagina vertel ik je alles over de Michelin sterren voor Brabant in 2022.

LET OP: dit zijn de Michelin sterren van 2022. Klik hier voor de Michelin sterren in Brabant in 2023.

Nieuwe Michelinsterren in 2022

Er zijn een aantal restaurants in Nederland die sinds vandaag voor het eerst een Michelinster hebben. In Brabant gaat het maar liefst om 3 restaurants. In totaal zijn er 12 restaurants in Nederland die voor het eerst een Michelinster hebben gekregen, daarvan ligt 25% dus in Brabant!
De eerste nieuw ster is voor Vigor in Vught. Daar kregen Lars Albers en Randy Bouwer hun eerste Michelinster.
De tweede nieuw ster is voor Pikaar in Hilvarenbeek. Dit dorp vlakbij Tilburg heeft hiermee zijn eerste ster gekregen. Eigenaar Cas Pikaar opende dit jaar zijn eerste eigen plek nadat hij onder andere bij DOYY in Eindhoven werkte.
De derde nieuwe ster is voor Restaurant Alma in Oisterwijk. Oisterwijk is ook in de buurt van Tilburg te vinden en de ster is uitgereikt aan Wouter van Laarhoven.

Restaurant 1857 in Roosendaal en restaurant Porta Sud in Breda werden eerder wel genoemd als kanshebbers maar hebben helaas geen ster gekregen.

Michelinster kwijtgeraakt

Er zijn helaas ook restaurants hun Michelinster kwijtgeraakt in 2022. In Nederland verloren 8 restaurants hun ster. In Brabant was dit 1 restaurant: OONIVOO in Uden.

Michelin Sommelier award

Elk jaar rijkt Michelin ook een Sommelier award uit. Vorig jaar ging deze naar een Brabander… en dit jaar weer! Ditmaal is de Michelin Sommelier Award voor Malou Hagenaars van restaurant Alma in Oisterwijk.
Dubbel feest voor Alma dus, want ze hebben ook hun eerste Michelinster verdiend dit jaar!

Onder de afbeelding vind je het volledige overzicht van Michelinsterren voor Brabant in 2022.

Volledig overzicht Michelin Sterren voor Brabant in 2022

Er zijn in totaal 21 Michelin sterrenrestaurants in Brabant, samen hebben zij 24 sterren. Hieronder zie je de volledige lijst met Michelin sterren voor Brabant in 2022. Ze staan gerangeerd op alfabetische volgorde van plaatsnaam.

Michelinsterren Brabant 2022
2 Michelin sterren:
Heeze    – Tribeca
Nuenen – De Lindehof
Waalre  – De Treeswijkhoeve

1 Michelin ster:
Breda          – Wolfslaar
Cromvoirt – Noble Kitchen
Den Bosch – Noble
Den Bosch – Sense
Eindhoven – Zarzo
Eindhoven – Wiesen
Helmond   – DeRozario
Hilvarenbeek – Pikaar
Oisterwijk – Alma
Oosterhout – Zout & Citroen
Ravenstein – Versaen
Sint-Oedenrode – Wollerich
Sint Willebrord – O & O
Tilburg      – Monarh
Valkenswaard – Eden
Vught – Vigor
Willemstard – Vista
Wouw       – Mijn Keuken

Klik hier voor al mijn blogs over restaurants in Brabant.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie