Met de auto op vakantie: dit is handig om mee te nemen

Een van de grote voordelen van op vakantie gaan met de auto? Je kunt veel spullen meenemen. In het vliegtuig is dat bijvoorbeeld wel anders, waar je maar een enkele koffer mee kunt nemen. Maak daar dus ook goed gebruik van als je met de auto op vakantie gaat. Dit is handig om in te pakken voor vertrek!

Eten en drinken

Het mag dan misschien worden bestempeld als typisch Nederlands, maar stiekem is het best fijn om eigen eten en drinken mee te nemen op vakantie. En als je met de auto gaat, is dat ook goed mogelijk. Groot gelijk dus, als je dit inslaat en meebrengt. Neem in ieder geval eten en drinken mee voor onderweg. Zo’n autorit kan immers best lang duren. Ga je zelf koken op de plek van bestemming? Dan neem je hier je favoriete producten en ingrediënten voor mee. Op de camping ga je al snel zelf je maaltijden bereiden. Maar ook als je bijvoorbeeld verblijft in een mooi vakantiehuis in Duitsland, heb je vaak een keuken om iets klaar te maken. Bezoek daar ook gewoon de plaatselijke supermarkt, waar genoeg te vinden is. Maar niet alles is zomaar verkrijgbaar. Een voorbeeld: je favoriete mayonaise of pindakaas kun je maar beter meebrengen onderweg. Kun je daar op vakantie gewoon van smullen, zoals je gewend bent.

Spelletjes

Waar ook ruimte voor is als je met de auto reist? Spelletjes! Dat is wel zo gezellig, met wie je ook op vakantie gaat. Mocht er een keer een regenachtige dag zijn, dan zitten jullie binnen helemaal goed met een gezellig bordspelletje erbij. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk dat de vakantiebestemming naar wens is. Zoek een gezellig vakantiehuis in Oostenrijk uit, waarbij je meteen voor een prachtige natuurrijke omgeving kiest. Je kunt ook spelletjes voor buiten meenemen. Denk aan badminton of jeu de boules. Dat kan bijvoorbeeld op het strand of in het park, of in de tuin bij het huisje worden gespeeld.

Extra veel kleding

Neem je graag veel kleding mee op reis? Dan is de auto ook een aanrader qua vervoermiddel. In principe kun je daarin namelijk zoveel kleding meenemen als je maar wilt. ideaal als je je meerdere keren per dag wilt omkleden. Of als je verschillende activiteiten gaat doen, waar je steeds een andere outfit bij nodig hebt. Voor een sportieve activiteit wil je immers iets anders dragen dan wanneer je uiteten gaat, om maar een duidelijk onderscheid te noemen. Neem ook meerdere schoenen mee, want het is prettig voor je voeten om dit af te wisselen. De ene dag draag je luchtige sandalen en de andere dag weer stevige schoenen om een wandeling in te maken.

Sportieve items

Ben je graag sportief in de weer? Neem je sportieve items gewoon mee op reis. Sportkleding benoemden we hierboven al. Maar je kunt nog aan veel meer denken. Misschien wil je wel je fiets meenemen, op een speciaal fietsenrek dat je aan de auto kunt bevestigen. Of neem een kano of kajak mee, op het dak van de auto. Het is maar net waar de reis naartoe gaat natuurlijk. Welke sport kun je hier beoefenen? Met wintersport is het bijvoorbeeld ook gebruikelijk om zelf je ski’s of snowboard mee te nemen, samen met andere benodigdheden. En de auto is hierbij toch wel het ideale vervoermiddel.

Autobenodigdheden

Tot slot: denk aan de juiste autobenodigdheden. Per land kunnen er weer eigen regels gelden. Check bijvoorbeeld of je verplicht bent om zelf een alcoholtest bij je te hebben. Of dat je een vignet nodig hebt, dat je tijdig moet aanvragen. Verder wil je onder andere een gevarendriehoek, fluorescerend vestje, reservewiel en startkabel mee hebben. Je hoopt het natuurlijk niet nodig te hebben, maar je weet maar nooit. Er is altijd kans op pech onderweg. Vergeet als laatste de documenten van je auto niet, evenals je rijbewijs. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Geniet van het stukje luxe van een autovakantie. Je kunt veel meenemen en je zit extra comfortabel op de weg. Luister naar je favoriete muziek bijvoorbeeld. Of voer een goed gesprek. Op die manier gaan al die kilometers zo aan je voorbij!

Klik hier voor 5 tips voor een lange autorit

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie