Alles wat je moet weten over de viral Dubai Knafeh chocoladereep van TikTok

Als je een TikTok-account hebt, dan heb je het vast en zeker gezien: de viral Dubai Knafeh chocoladereep. De chocoladereep met een unieke smaak van Knafeh en pistache ging viraal. Je kunt veel video’s vinden op het platform, en ook op Instagram, van mensen die het in hun eigen land proberen of die het zelf hebben gemaakt en een recept delen. Op deze pagina vertel ik je alles wat je moet weten over de virale Dubai Knafeh chocoladereep van TikTok.

Wat is Knafeh?

Het eerste wat je je misschien afvraagt, is: wat is Knafeh? Knafeh is een traditioneel Arabisch dessert. Het wordt vaak anders gespeld vanwege de overgang van het Arabisch naar het alfabet. Je kunt het ook gespeld zien als Kunafa, Kunefe, Kenafeh en verschillende andere manieren. Knafeh is een heerlijk Arabisch dessert gemaakt van dun, geraspt filodeeg of griesmeeldeeg gedrenkt in een zoete, geurige siroop. Het is meestal gevuld met een laag smeuïge kaas of rijke room en vaak gegarneerd met geplette pistachenoten voor een heerlijke crunch. Het dessert wordt gebakken tot het goudbruin en knapperig is, en biedt een perfecte balans van texturen en smaken. Knafeh is een geliefde traktatie in het hele Midden-Oosten, ik heb het geproefd in Israël en Jordanië.

Pistache

Pistache Naast Knafeh is de beroemde Dubai chocoladereep ook gevuld met een pistachecrème. Pistache gearomatiseerde lekkernijen zijn tegenwoordig populair op TikTok en Instagram. Je kunt allerlei pistache recepten online vinden; van pistache croissants tot cheesecake. Dus het is niet vreemd dat deze chocoladereep trending is midden in de pistache-pandemie.

Waar komt de viral chocoladereep vandaan?

Zoals de naam al suggereert, is de virale chocoladereep ontstaan in Dubai. De winkel heet FIX Dessert Chocolatier. Ze noemden hun reep ‘Can’t get Knafeh of it’ (een woordgrap die verwijst naar de Knafeh en dat je er geen genoeg van kunt krijgen). FIX Dessert Chocolatier is opgericht door Sarah Hamouda, die werd geïnspireerd door haar eigen zwangerschapscravings om een chocoladewinkel te beginnen.

Het leuke is dat ze het al meer dan twee jaar verkopen! In april 2022 opende de chocolatier en ze verkopen de reep sinds het begin. Maar in het voorjaar van 2024 deelden steeds meer influencers de reep op TikTok, en zo begon de trend.

TikTok Food Trends

De virale Dubai Knafeh-chocoladereep is natuurlijk niet de eerste TikTok-voedseltrend die we tegenkomen. In Nederland was de Crompouce een grote hit, en we hebben ook de TikTok Pasta met feta uit de oven gehad. Een andere grote TikTok-trend was de Big Mac Taco, waarbij mensen recepten deelden om taco’s te maken met de Big Mac-ingrediënten. Ik heb een vegetarisch Big Mac Taco-recept gemaakt.

En het is niet alleen iets van dit jaar, dat recepten viraal gaan op TikTok. Ik heb al in 2020 een TikTok Food Trends-blog gedeeld. Misschien herinner je je de Dalgona Coffee en Pancake cereal van dat jaar nog.

Wil je meer lezen over een recente viral TikTok food trend? Klik hier om te lezen over de Crookie.

Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie