Review: Eet als een Atleet

(Because the book is only available in Dutch, I’ve written this review in Dutch)
Mensen die mij kennen weten dat ik een enorme fan ben van het boek Eet als een Expert. Dit boek vertelt je wat gezond eten is op basis van wetenschappelijke onderzoeken. Het is een verademing in deze wereld van valse claims om te lezen wat nu bewezen gezond is.
Van dezelfde makers is nu Eet als een Atleet uit. Ook bij dit boek baseren ze zich op wetenschappelijke informatie, maar nu is het speciaal gericht op sporters. Sporten in de breedste zin van het woord overigens, van af en toe een yoga klasje tot volledige triatlons, voor elk type sporter is er informatie in te vinden.
eet als een atleet boek

Eet als een Atleet

Eet als een Atleet begint met uit te leggen wat een goede basis is, zowel voor sporters als voor niet-sporters. Hele goede informatie aangezien maar een klein percentage van de Nederlanders gezond eet.
Na deze basisinformatie gaat het boek verder over sportspecifieke voeding. Ze leggen uit welke voedingsstoffen je nodig hebt, maar ook hoeveel en op welk moment.
Vervolgens vertellen ze over voedingssupplementen, wat ze zelf het topje van de piramide om een topprestatie te leveren noemen.
Het boek sluit af met korte hoofdstukken over maatwerk, bijvoorbeeld sportvoeding op reis of voor vegetariers.

koffie dadel cake recept

Recepten voor sporters

Wat ikzelf erg goed vond is dat alle informatie heel makkelijk leesbaar is, onder andere door korte maar krachtige hoofdstukken en visuele infographics. Net als bij Eet als een Expert vind ik het heel fijn om hypes en mythes ontkracht te zien worden en de nuchtere en wetenschappelijk bewezen waarheid te lezen.
Een grote plus van beide boeken vind ik ook dat er een flink aantal recepten in staan. Zo kan je wat je hebt geleerd meteen in de praktijk brengen! De recepten zijn verdeeld in categorieën zoals eiwitrijke ontbijtjes of koolhydraatrijke snacks.
Ik maakte een heerlijk recept uit Eet als een Atleet voor koffie-dadelbrood, een ideale koolhydraatrijke snack voor tijdens of voor het sporten. Je vindt het recept hier.

Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie