Gepofte rijst snacks met mijn logo

(Click here to read the recipe for the vegan puffed rice treats in English)
Deze blogpost wil je lezen om twee redenen. De eerste is het recept voor deze gepofte rijst snacks die super makkelijk te maken zijn en bovendien ook nog eens vegan en suikervrij. De tweede reden is omdat ik heel enthousiast ben over dit eetpapier met mijn logo erop en ik je in deze post vertel wat het precies is en hoe jij zelf ook aan eetbaar papier met jouw logo erop kan komen!


Ouwels

Deze eetbare papieren rondjes heten officieel ‘ouwels’. Ouwels werden oorspronkelijk gebruikt op brood, waarschijnlijk ken je ze daar ook van. Maar je kan ze natuurlijk op allerlei baksels gebruiken! Van cake tot koekjes en van taart tot tosti’s. Ik vond het geweldig om ouwels te bestellen met mijn eigen logo erop, dit is geweldig voor elke foodie, hobbykok en thuisbakker natuurlijk. Voortaan kan jij opdrachten voor je klanten of recepten voor je blog personaliseren met je eigen logo! Ik bestelde mijn eetbare Primus ouwels met logo bij PRIMUS.DIRECT, daar zijn ze namelijk biologisch en veganistisch. Je kan voor een van de standaard ouwels kiezen (bijvoorbeeld met het vegan logo) of voor ouwels met je eigen logo erop. Upload je logo en je krijgt enkele dagen later de ouwels in de brievenbus.
Vervolgens kan je ze gebruiken waarvoor je maar wil, zo decoreerde ik er mijn vegan gepofte rijst snacks mee.

Vegan Gepofte Rijst Snacks
Ik hou ervan om vegan en gezondere versies te maken van zoetigheden. Deze gepofte rijst snacks zijn dus helemaal mijn ding. Met maar 4 ingrediënten zijn ze super makkelijk om te maken. Bovendien zijn ze vegan, gluten vrij en suikervrij. Je hebt geen oven nodig voor deze snacks. De gepofte rijst snacks zijn ideaal als je weinig tijd hebt of je oven al bezet is door je hoofdgerecht.
Niet iedereen is fan van de zeezout-chocolade combinatie overigens, dus voel je vrij om het zeezout bij de laatste stap niet toe te voegen.


Recept: Vegan Gepofte Rijst Snacks

Ingrediënten (voor 6 stuks):
50 gram gepofte rijst
4 eetlepels 100% pinda’s pindakaas
100 gram pure chocolade
6 gepersonaliseerde ouwels
zeezout

Doe de pindakaas in een kom en verwarm hem 1 minuut in de magnetron. Roer de gepofte rijst er doorheen. Verdeel de gepofte rijst over 6 muffinvormpjes. Als je een siliconen muffinvorm hebt hoef je hem niet in te vetten. Druk de gepofte rijst goed aan met de achterkant van een lepel.
Smelt de chocolade au-bain-marie (in een kom boven kokend water). Schenk de chocola over de gepofte rijst. Zet ze 5 minuten in de koelkast tot de chocola iets harder is. Besprenkel dan met de zeezout en leg de ouwels er op.  Zet ze terug in de koelkast om verder te harden. Haal ze 10 minuten voor serveren uit de koelkast.

Article Categories:
Healthy Sweets · Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie