Tips voor reizen met een dreumes

Ik ben groot voorstander van reizen met kleine kinderen. In het eerste jaar van ons zoontje Mats, heeft hij al veel van Nederland en Europa gezien. Ik geef je al eerder tips voor reizen met een baby. Maar als je kindje 1 is, en geen baby maar een dreumes is, veranderen er wel wat dingen als je als gezin op reis gaat. Op deze pagina deel ik mijn tips voor reizen met een dreumes. Alles wat je moet weten als je met je eenjarige op vakantie gaat.

Speelgoed voor onderweg

Wat ik het grootste verschil vond met toen ons zoontje een baby was, is dat hij vanaf zijn eerste verjaardag veel meer vermaakt moet worden onderweg. Een baby slaapt en eet het grootste gedeelte van een vlucht of autorit, maar een dreumes is veel wakker. Ik zorg dat ik elke vlucht een nieuw speelgoedje heb, wat hij nog niet kent. Zo heeft hij iets nieuws te ontdekken en om mee te spelen. Heeft hij thuis speelgoed waar hij zichzelf lang mee kan vermaken? Dan is dit ook een goede om mee te nemen.

Inklapbare buggy

Voor thuis hebben we een goede kinderwagen van Bugaboo, maar voor op reis hebben we een speciale inklapbare buggy. We gingen voor een van de goedkoopste opties bij de babywinkel, aangezien ze rond deze prijscategorie allemaal vergelijkbaar zijn. Ik vind het een ideale buggy voor mee op reis. Je kan hem met 1 hand inklappen en makkelijk optillen. Hij is zo klein in te klappen dat hij zelfs onder je stoel past in de trein. En hij is lekker licht, dus je kan op een arm je dreumes dragen als je op reis bent en met de andere hand de buggy optillen.

Armbandje om je kind weer te vinden

Als baby zaten ze veilig in de draagzak of lagen ze in de kinderwagen, maar als je dreumes kan lopen ben je op vakantie vaak bang om ze kwijt te raken. Daarom raad ik aan om armbandjes te kopen waarmee je kinderen weer teruggevonden kunnen worden. Ik had eerst goedkope bandjes waar je je nummer op moest schrijven, maar met een beetje zweet/regen/water was je nummer al niet meer leesbaar. Daarom ben ik overgestapt op de armbandjes met QR code voor kinderen van thnx. De vinder scant gemakkelijk de QR code op het armbandje en kan jou zo bereiken. En jij ziet de locatie van waar je kindje is. Het bandje is knaloranje, dus grijpt meteen de aandacht van de eerlijke vinder. Naast armbandjes hebben ze ook allerlei andere producten met QR code zoals tags, buttons en stickers. Dus ook handig voor je bagage!
Omdat ik zo’n groot fan ben van thnx mag ik nu maar liefst 20% korting geven op alle producten van thnx. Gebruik code ADG20 in de webshop voor je korting.

Comfortabele kleding voor jezelf

Een van de beste tips voor het reizen met een dreumes: zorg voor comfortabele kleding voor jezelf. Niks zo vervelend als een knellende spijkerbroek terwijl je je kind op schoot hebt en probeert te vermaken in een te krappe vliegtuigstoel. Of een stijf colbert tijdens een lange autorit terwijl je regelmatig om moet draaien naar de achterbank. Daarom ben ik echt fan van een huispak voor dames als je reist met een dreumes. Huispakken zitten mega comfortabel en met een stel sneakers eronder kunnen ze ook gewoon buitenshuis. Je hebt velours, fleece en katoenen huispakken voor dames. Over het algemeen vind ik velours het meest stijlvol, maar kies vooral het materiaal waar jij je prettig in voelt.

Peuter draagdoek

Je baby paste vast nog in een draagdoek of draagzak maar als je baby een dreumes is, is hij daar vaak te zwaar en/of te groot voor. Dan is een kinderdrager voor peuters en kleuters ideaal voor mee op reis. Bij een dergelijke drager, zoals deze van Wildride, heb je ondersteuning waar je kindje als het ware op kan zitten. Zo hoef je het gewicht niet de hele tijd op je arm te dragen. Deze kinderdraagzak kan een gewicht van 7 tot 20 kilo aan en is dus ideaal voor peuters en kleuters.

Klik hier voor al mijn tips voor het reizen met baby.

Eigen rugzak voor je dreumes

Nu je kleintje meer bewust is van de wereld om zich heen en steeds meer begrijpt is het ook fijn als je dreumes zijn eigen rugzak heeft als jullie op reis gaan. Ons zoontje Mats is helemaal weg van auto’s. Samen met ‘eten’ was ‘auto’ het eerste woord dat hij zei. Zelfs nog voordat hij ‘mama’ leerde zeggen, wees hij al elke auto aan en zij hij enthousiast ‘auto!’. Daarom vond ik dit rugzakje van Lilliputiens perfect voor hem. Onder de ‘laadklep’ van de vrachtauto kan je jullie naam en adres schrijven, fijn als hij het ergens vergeet.

Klik hier voor mijn favoriete babykledingmerken.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Kids

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie