Je keuken budgetvriendelijk pimpen zonder verbouwingen

Je brengt er veel tijd door, dus naast praktisch moet je keuken ook een knappe plek zijn waar je graag in werkt. Keukens renoveren is heel duur, en ook niet altijd nodig om er een mooiere ruimte van te maken. Wil je je kookvertrek een tweede leven inblazen zonder je blauw te betalen? Lees dan de tips hieronder! Ik vertel je alles over hoe je je keuken budgetvriendelijk kan pimpen zonder verbouwingen.

Creëer meer ruimte

Je kan er met een aantal trucjes voor zorgen dat je het gevoel hebt in een ruimere plek te werken. Behalve apparaten in kasten op te bergen en het proper te houden kan je meer spiegels en ramen toevoegen aan je keuken. Toegegeven, ramen installeren kan je ook wat kosten. Maar spiegels kan je gemakkelijk toevoegen. Ze trekken de ruimte open en geven de illusie dat er meer omvang schuilt dan dat er werkelijk is. Let er wel op dat je ze niet plaatst rond het aanrecht of waar er net veel met ingrediënten gewerkt wordt, dan worden ze sneller vuil. Plak ze op kastjes of tegen muren. Als je een rekje of kast met sterke drank hebt staan kan je hier zeker een spiegeltje tegen zetten.

Verder kan je ook, waar het mogelijk is, oppervlakken wit verven. Wit trekt net als spiegels een ruimte open en zo voelt alles meteen netter en rustiger. Denk aan kastjes, tafels en muren.

Personaliseer

Jouw keuken is jouw keuken, dus laat dat zo maar voelen. Niet alleen een woonkamer of slaapkamer is een heel persoonlijke ruimte. Je kan je keuken makkelijk pimpen met gepaste decoratie, die al dan niet nut heeft behalve stijl. Denk aan kandelaars, boekhouders waar je receptenboeken op kan openleggen, dolle deurknoppen op je kastjes of haken om handdoeken aan te hangen. 

Zorg dat de inhoud van je kast past

Niet alleen het eerste zicht van je keuken verandert de beleving. Kijk eens wat er in je kasten steekt. Je kookt en bakt natuurlijk om uiteindelijk te kunnen gaan zitten, eten en genieten. Maar als jij de tafel dekt, ziet dat er dan ook feestelijk uit? Zijn jouw kopjes, borden en glazen een weerspiegeling van wat je mooi vindt, of zijn ze versleten setjes van vroeger? Je kan ook hier pimpen, en eens rondneuzen bij serax serviezen, die zorgen voor origineel en gezellige toevoeging zijn aan je tafel. 

Kijk hier voor drie tips voor een georganiseerde keuken.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie