Zo creëer je het vakantiegevoel thuis

Ik ben vast niet de enige die zo baalt dat we niet op vakantie kunnen. Maar we hoeven in Nederland niet bij de pakken neer te gaan zitten. Je kunt namelijk ook als je niet op vakantie gaat, toch dat gevoel creëren. Op deze pagina geef ik je de beste tips. Zo creëer je het vakantiegevoel thuis.

Maak tijd vrij

Het grootste verschil tussen een normale week en een vakantieweek is natuurlijk dat je tijdens je vakantie niet hoeft te werken. Om het vakantiegevoel thuis te creëren zul je dus ook tijd vrij moeten maken. Neem wat vakantiedagen op, of vier je ‘staycation’ op dagen dat je toch al niet hoeft te werken.
Het vraagt ook iets van je discipline; lukt het je om op deze dagen je werkmail ook echt niet te openen? Het helpt om een ‘out-of-office reply’ in te stellen zodat men weet dat ze voorlopig even geen mail terug kunnen verwachten.

Drink cocktails/mocktails

Ik vind het heerlijk om op vakantie te doen: cocktails of mocktails drinken op een terrasje. Dus als je het vakantiegevoel thuis wil creëren ga je natuurlijk ook lekkere zomerse drankjes drinken. Hopelijk kan het snel weer op een terrasje maar tot die tijd kan je thuis ook lekkere cocktails of alcoholvrije mocktails maken.
Klik hier voor 5 mocktail recepten.

Draag vakantiekleding

Koop je ook vaak leuke rokjes en jurkjes voordat je op vakantie gaat, zodat je op je bestemming lekker kan flaneren over de boulevard of tuniekje hebt om over je bikini aan te doen? Waarom zou je niet ook leuke zomerjurkjes kopen om thuis aan te doen? De kleding die je draagt doet enorm veel met hoe je voelt. Dus koop leuke zomerse jurkjes, rokjes of shorts en waan je op vakantie in eigen huis.
Het jurkje op de foto is trouwens van Protest, omdat ik zo’n fan van hun zomercollectie ben mag ik je 10% korting geven op je bestelling! Klik hier voor alle jurkjes van Protest en gebruik code 10annetravelfoodie bij je bestelling.

Brunch

Als ik op reis ben en ik heb geen ontbijt bij mijn hotel, vind ik het heerlijk om te gaan uit-ontbijten. Ik zoek dan een leuk lokaal restaurantje op waar ze vegetarische gerechten hebben en geniet dan van een smoothie bowl, wafels of pancakes. Ben ik thuis dan maak ik toch vaak mijn saaie volkorenboterhammen of bakje cruesli. Maar als je het vakantiegevoel thuis wil creëren kan je natuurlijk ook lekker brunchen! Als de restaurants open zijn kan je gaan uit-ontbijten, maar anders kan je ook ontbijt thuis laten bezorgen en lekker op je balkon, in je tuin of in het park om de hoek opeten.

Ontdek je stad

Als je op vakantie bent besteed je vaak veel tijd aan ‘sight-seeing’. Je verkent de stad, vaak te voet, om zo alle top sights te zien. Maar wat houdt je tegen om je eigen stad niet ook met toeristenogen te bekijken? Google eens op de bezienswaardigheden (of ‘top sights’) van je woonplaats en ga ze bezoeken. Die ene kerk, dat park, het museum als het open is, het centrale plein, etc. Ook al ben je er al zo vaak langsgereden, bekijken ze nu eens met andere ogen. Ik weet zeker dat je nieuwe dingen ontdekt, of op zijn minst je stad meer gaat waarderen!

Eet iets werelds

Voor mij als ‘foodie’ is het een van de redenen waarom ik reizen zo leuk vind: om nieuwe gerechten te proeven. Toen ik naar Thailand ging had ik het al weken van te voren over de Pad Thai die ik wilde gaan eten en Israel is een van mijn favoriete bestemmingen voornamelijk vanwege het eten. Om het vakantiegevoel thuis te creëren, eet je ook thuis gerechten van over de hele wereld. Zoals de Surinaamse roti die je hier op de foto ziet, of Chinese Scallion pancakes.

Maak foto’s

Na een week vakantie kom ik altijd terug met honderden foto’s op mijn camera en telefoon. Doordat je veel foto’s maakt, ga je een plek ook anders bekijken. Dus als jij het vakantiegevoel thuis wil creëren ga je ook foto’s maken in je eigen woonplaats. Ik weet zeker dat je mooie gebouwen gaat spotten, toffe street-art gaat vinden of andere unieke dingen die je daarvoor nooit opvielen.

Eet ijsjes

En mijn laatste tip is: eet lekker veel ijsjes! Ik eet nooit zoveel ijsjes als tijdens een vakantie, soms eten we er wel elke dag een. Dus ga in je eigen woonplaats op zoek naar het lekkerste ijsje. Zo creëer je het vakantiegevoel thuis zonder twijfel.

Klik hier voor de beste ice-cream spots in Tilburg.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie