Kerst 2020 in Tilburg

Wil je dit jaar met Kerstmis gaan uit eten bij een restaurant in Tilburg? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Ik heb hier een overzicht gemaakt van alle restaurants in Tilburg die open zijn met kerst en een speciaal kerstmenu hebben. Vier je Kerst 2020 in Tilburg, dan kan je hier kijken waar je graag heen wilt.
Ik zal deze lijst steeds aanvullen als er nieuwe initiatieven bekend gemaakt worden.

Focus Foodbar

Focus Foodbar helpt je aan een vegan kerstmenu! Ze hebben een viergangen kerstmenu afhaalpakket. Zo is er de tartaar van watermeloen vooraf en hebben ze een groentebouillabaisse als hoofdgerecht. Het menu kost 39,50 per persoon en je kan het reserveren door te mailen naar info@focusfoodbar.com. De pakketten worden klaargezet met een leuke kersverrassing en instructies over het opwarmen en opdienen van de gerechten. De pakketten zijn (na reservering) op te halen op 24 december van 15 tot 18uur.

Stadsbrouwerij 013

Stadsbrouwerij 013 heeft voor kerst een vier gangen (plus amuse) home-cooking menu. Het diner wordt thuisbezorgd, inclusief recepten, kookvideo’s en tafelaankleding. Je kan optioneel kiezen voor een bijpassend bierarrangement en het is ook vegetarisch te bestellen. Het feestelijke menu is beschikbaar van 17 december tot en met 3 januari dus is ook heel handig als je al eerder of juist later kerst viert. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

The Wasted Chef & The Talk

Lucas, van The Wasted Chef kok aan huis werkt deze kerst samen met The Talk. Ze hebben een vier gangen keuzemenu samengesteld met opties voor zowel de vlees- en visliefhebbers als de vegetariërs. En het is ook nog eens niet te duur. Voor slechts €37,50 per persoon past dit vast makkelijker in je budget dan andere opties. Mij lijkt het hoofdgerecht van quiche met gepofte pompoen heerlijk en wat dacht je van het Triple Chocolate Trouble dessert? Bestellen kan tot 19 december door te mailen naar info@thetalk.nl of te bellen naar 013-5810223. Het menu kan op 24, 25 en 26 december opgehaald of thuisbezorgd worden.

Kookpunt Oisterwijk

Kookpunt Oisterwijk, waar je normaal terecht kan bij hun food studio of voor high end catering, heeft voor kerst een Kerstdinerbox samengesteld. Het is een 5 gangen diner (plus amuse en brood van Robèrt) dat eventueel ook vegetarisch kan. Het voorbereidende werk is al gedaan, en er zitten duidelijke instructievideo’s bij. Je kan het 24 december bij hen ophalen en nog t/m 27 december thuis bereiden. Het diner kost €67,50 per persoon en is hier te bestellen.

Steck 013

Steck 013 heeft een 3 gangen kerstmenu voor tweede of derde Kerstdag. Je kan per gang kiezen uit twee opties en zo kan je er ook een vegetarisch menu van maken. Als hoofdgerecht kan je bijvoorbeeld kiezen tussen runderstoof met cranberry en knolselderijpuree of de vegetarische paddenstoelenstoof. Het menu kost slechts €29,50 per persoon en kan tweede Kerstdag opgehaald worden tussen 16 en 19uur. Je kan bestellen door te mailen naar info@steck013.nl.

Pulcinos

Nieuw restaurant Pulcinos heeft een 4 gangen kerstdiner samengesteld met friandises na. Je kan kiezen uit vis en vleesgerechten dus het is niet geschikt voor vegetariërs. Het menu kost 39,50 per persoon. Je kan het bestellen tot 22 december en af halen of laten bezorgen op kerstavond, eerste of tweede kerstdag. Het hele menu is al voorbereid en hoeft alleen nog maar opgewarmd te worden. Je kan het kerstmenu van Pulcinos reserveren door te bellen naar 013-2045111. Als je voor vier of meer personen bestelt krijg je een gratis flesje limited edition kerstlikeur van het huis.

De Houtloods

Restaurant de Houtloods heeft op chefvooreendag.nl een gaaf vier gangen kerstmenu staan. Op deze website kan je per persoon kiezen 3 opties bij elke gang. Zo kan je zelf kiezen voor vlees, vis, vegetarisch of een combinatie daarvan. Je kan er ook een kaasplankje of bijpassende wijnen bij bestellen. Je kan er zelfs bijpassend servies bij bestellen, wat je naderhand gewoon mag houden! Je krijgt alle ingredienten en duidelijke instructies. Je kunt het kerstmenu afhalen bij de Houtloods of alles thuis laten bezorgen (door heel Brabant!). Je betaalt voor dit vier gangen culinair kerstmenu slechts €45,- per persoon.

Auberge du Bonheur

Omdat Auberge du Bonheur in Tilburg ook een hotel heeft, mag je er als hotelgast gewoon uit eten. Je kan dit jaar een speciaal kerstarrangement boeken van twee dagen met een overnachting. ‘s Avonds geniet je van een 6 gangen diner, de volgende dag krijg je een uitgebreid ontbijt en ook nog koffie met wat lekkers bij Grotto, dat iets verderop in het bos ligt.
Je kan ook een kerstonbijt, lunch of diner voor bij je thuis bestellen bij Auberge du Bonheur. Dit is te bestellen tot maandag 21 december 12:00u. De bestellingen kunnen worden opgehaald op 24 december tussen 14:00u en 18:00u en 26 december tussen 08.00 en 10:00u. En dat ophalen gebeurt geheel in kerstsfeer! Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Harboury

Restaurant Harboury aan de Piushaven heeft een drie- of viergangen kerst thuismenu. De gerechten zijn met vis en voornamelijk vlees dus niet geschikt voor vegetariërs. Voor drie gangen betaal je €39,50 per persoon en voor vier gangen €47,50 per persoon. Het menu is af te halen van 24 tot en met 27 december (ze bezorgen niet thuis). Bestellen kan via de website van Harboury.

Josjes Culinair

Josjes Culinair, het cateringbedrijf van Jos van Erp, biedt een ‘Ready2Eat’ kerstmenu aan. Alles is al voorbereid, je hoeft alleen nog maar de laatste handelingen thuis uit te voeren. Er is een standaard menu met vis en vlees en er is ook een vegetarisch menu. Het menu bestaat uit vier gangen. Het vegetarische menu heeft onder andere vegetarische steak gemaakt van bospeen met kardemom, geserveerd met een crème van gerookte aardperen, rodekool en grootmoeders stoofpeer en een beurre blanc van wortel als hoofdgerecht. Het vier gangen kerstmenu kost €49,50 per persoon en is eventueel uit te breiden met een wijnarrangement, soep, kaas en/of friandises. Je kunt het pakket op donderdag 24 december ophalen tussen 12:00 en 16:00 uur op de Hendrik de Keijserstraat 48a in Tilburg. Bestellen kan door te mailen naar info@josjesculinair.nl of bestel via de webshop van Josjes Culinair.

Caithering

Ook cateringbedrijf Caithering biedt iets leuks aan voor de feestdagen: een Feestdagen Pakket. Je kan kiezen uit een brunch- of borrelpakket. Het leuke is dat je het ook kan bestellen voor al je collega’s. Caithering zorgt ervoor dat alle pakketten op een gewenst tijdstip bij iedereen afgeleverd zijn zodat je digitaal kan borrelen met bijvoorbeeld je collega’s, vrienden of familie. Zo ben je toch een beetje bij elkaar. Mail voor meer informatie naar info@caithering.nl.

De Groene Chef

De Groene Chef heeft een vegan vier gangen kerstmenu. Een heerlijke pastinaaksoep, breekbrood, een pompoen Wellington en een lekkere chocolade ganache na. Het menu kost €39,50 per persoon en is op 24 december af te halen. Je kan reserveren door te bellen of appen naar 0631741019, een mail sturen kan ook.

Gember & Sereh

Bij Indonesisch restaurant Gember & Sereh kan je ook je kerstdiner bestellen. Ze hebben een drie gangen menu waarvan het hoofdgerecht een uitgebreide rijsttafel is met verschillende vlees-, vis- en groentegerechten. Het menu kost €79,50 voor 2 personen en is te bestellen tot 20 december door te bellen naar 013-5360585 (tussen 15 en 20uur). Ze bezorgen het kerstmenu gratis thuis op 24 december in Tilburg, Berkel-Enschot en Goirle.

Te Koop in Tilburg

Te Koop in Tilburg, het restaurant in de Armhoefse Akkers, heeft een viergangen Kerstmenu foor thuis. Het kerstmenu staat helemaal in het teken van kreeft. Als je liever vis, vlees of vegetarische gerechten wil kan je bellen om te overleggen naar 013-5771137. Voor vier gangen kost dit kreeftmenu €39,50 en voor vier gangen €48,-. Het kerstmenu kan op 24 december worden bezorgd (binnen 15km) of worden afgehaald bij Te Koop in Tilburg.

Kerstbox Heeren van de Haven

De ‘Heeren van de Haven’ zijn drie heren met een onderneming aan de Piushaven. Thomas van Eethuis Twintig, Hein van Huize Geers en Jan van Bikken&Bakken. Ze hebben een gaaf concept bedacht waarbij je 1 box koopt waarmee je de hele dag vooruit kan. Er zit een complete Kerstbrunch in met onder andere verse broodjes en kerststol van Bikken&Bakken, soep, salades en beleg van Eethuis Twintig en huisgemaakte chocopasta van Huize Geers. Er zit ook een borrelpakket in voor in de middag met allerlei borrelhapjes, eventueel uit te breiden met een wijnpakket. En voor in de avond zit er een gourmetpakket in met gemarineerde stukjes vlees en vis, salades en zelfgemaakte sausjes, vers brood, een chocoladedessert en nog veel meer lekkers. De complete Kerstbox van de Heeren aan de Haven kost €59,50 per persoon en is hier te bestellen.

De Groene Vlinder

De Groene Vlinder, in de Reeshof, heeft leuke kerstonbijt/lunch boxen samengesteld. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodjes en beleg, maar ook zoetigheden en een flesje versgeperst sinaasappelsap. Het pakket kost 17,50 per persoon. Binenn de Reeshof bezorgen ze gratis thuis, buiten de Reeshof rekenen ze 2,50 aan bezorgkosten. Je kan via deze link je Kerstontbijtbox bestellen bij de Groene Vlinder. Ze hebben overigens ook een leuke gourmetbox.

Eetwinkel Verzot

Eetwinkel Verzot, aan het Besterdplein, heeft een 5 gangen Kerstdiner samengesteld voor Kerst 2020 in Tilburg. Je kan per gang steeds kiezen uit een vegetarisch en een niet-vega optie. Het menu kost 39,95 per persoon en kan hier besteld worden. De bestelling kan worden opgehaald op 24 december tussen 10:00 en 16:00 uur.

Foodatelier

Foodatelier heeft een take away vegetarisch Kerstmenu. Ze heeft twee verschillende hoofdgerechten (gevulde pompoen in bladerdeeg en gepofte knolselderij) en daarnaast verschillende bijgerechten, borrelhapjes, wijnen en zoetigheden. Je vindt het complete menu hier. Bestellen kan tot 16 december via info@food-atelier.nl en op 24 december kan je je bestelling ophalen.

Perron 3

Ook Perron 3 in de Reeshof heeft een leuke actie voor kerst. Ze hebben gourmetschotels samengesteld die voor slechts €9,95 per persoon te bestellen is (een vega versie is ook mogelijk). Ze hebben ook een pakket met lekkers voor erbij zoals sausjes en groenten voor €5,50 per persoon. Bestel via info@perron3-reeshof.nl of bel naar 013-2070011.

Peerkes Hoeve

Peerkes Hoeve heeft een leuke extra toevoeging tot je kerstdiner thuis. Voor €12,50 per persoon krijg je 3 culinaire amuse gerechtjes. Deze kan je voor je Kerstdiner of tussen de gangen door serveren. Je kan kiezen tussen vlees, vis, vega of een combinatie daarvan.

Cafe Berlijn

Cafe Berlijn heeft een 3-gangen Kerstdiner voor €35,- per persoon. Hiervoor krijg je drie gangen naar keuze. Er zijn vlees, vis en vegetarische opties. Voor 5 euro is er ook een kindermenu. Je kan het menu tot 20 december bestellen door te appen naar Lisa op nummer 06-51498151. Je kan het kerstmenu afhalen op 24 december tussen 15 en 18uur, of in dat tijdsbestek laten bezorgen.

Villa Pastorie

Als de horeca open is, kan je kerst 2020 in Tilburg ook bij Villa Pastorie vieren. Hier heb je het gevoel dat je in een huiskamer zit, terwijl je geniet van heerlijke gerechten. Ze serveren tijdens de kerstdagen een 3 gangen lunch voor 45€ (inclusief welkomstaperitief en koffie) en een 5 gangen diner voor 75€ (inclusief welkomstaperitief en koffie). Je kan reserveren door te mailen naar info@villapastorie.nl of te bellen naar 013 211 9040.

Grand Cafe Puur

Grand Cafe Puur heeft een gaaf kerst-arrangement samengesteld waarbij je na het diner overnacht in een kamer van het Mercure Hotel Tilburg Centrum. In het arrangement zit een welkomstdrankje, een viergangen kerstmenu, een overnachting in het Mercure Hotel en een uitgebreid ontbijt buffet de volgende dag. Het arrangement kost €189 voor twee personen en is hier te boeken.

Cafe Bakker

In deze horecaloze tijden is het natuurlijk super leuk om medewerkers, collega’s, familie of vrienden te verrassen met een Cafe Bakker Kerstpakket! Ze hebben verschillende varianten. Het basispakket is aan te vullen met de foute Polly Maggoo kersttrui en/of een kadobon van Cafe Bakker of Pannenkoekfabrique Het Ketelhuis. Het basisbakket heeft bieren van eigen bodem, een Cafe Bakker plank, nootjes, worst en kaas. Het Cafe Bakker kerstpakket is te bestellen voor €29,50. Je kan hem bestellen door te mailen naar info@cafebakker.nl
Mocht je specifieke wensen hebben, een pakket op maat dus, neem dan vooral contact met ze op want ze denken graag mee.

Stadscafe MeesterS

Wil je gezellig thuis steengrillen of gourmetten, maar wil je liever wel wat originelers dan de kant-en-klare gourmethapjes van de supermarkt? Dan heeft Stadscafe MeesterS iets voor jou! Ze hebben MeesterS grill boxen met allerlei ingrediënten zodat je thuis kan grillen. Ze hebben vier verschillende versies, een met vlees, een met vis, een vegetarische en een speciaal voor de kids. Voor maximaal €16 heb je al zo’n box. Het leuke is dat deze box de hele decembermaand te bestellen is, dus niet alleen voor Kerst maar bijvoorbeeld ook voor Sinterklaas. De boxen zijn van woensdag tot en met zondag van 17 tot 20uur op te halen (bestellen kan nog tot 19:30uur op dezelfde dag). Je kan mailen naar kantoor@stadscafemeesters.nl of bellen naar 013-5362987 om te reserveren.

Kok Verhoeven

Kok Verhoeven biedt dit jaar een soort ‘do it yourself’ pakket waarbij zij de boodschappen doen en het meeste voorbereidingen treffen. Zelf hoef je alleen nog maar de tafel te dekken en de laatste hand aan de gerechtjes te leggen. Het Kok Verhoeven voor Thuis Kerst pakket is vanaf nu tot en met 18 december te bestellen via deze link. Via diezelfde link kan je ook een tafeltje reserveren in de brasserij of het restaurant van Kok Verhoeven in Tilburg.

Bollore

Bollore, de kookstudioaan de Piushaven, heeft ook een kerstmenu voor Kerst 2020 in Tilburg samengesteld. Je kan een kerstmenu bij ze bestellen met maar liefst 6 gerechten. Met deze gerechten kan je de hele tafel gezellig vol met lekkernijen zetten. Bollore doet al het voorbereidende werk, dus je hoeft alles alleen nog maar op te warmen. Het menu kost €30,- per persoon. Ze hebben ook een kindermenu met kroketten, rode kool met appeltjes en frietjes. Dit menu kost €8,50 per kind.

De Burgerij & Hofstede de Blaak

Restaurants De Burgerij en Hofstede de Blaak uit Tilburg hebben een hele leuke samenwerking voor Kerst 2020. Naast het drie of vier gangen afhaal-kerstmenu dat Hofstede de Blaak sowieso aanbiedt, hebben ze ook samen een menu bedacht. Daarbij krijg je als voorgerecht een Plateau Burgerij met allerlei kaas- en vleeswaren. Als hoofdgerecht gestoofde kalfswang met eendenlever, pastinaak, sjalot en jus met groene peper van Hofstede de Blaak. En als dessert het plateau Grand Dessert van de Burgerij.
Zoals je ziet niet geschikt voor vegetariers. Het menu kost €95,- voor twee personen en is hier te bestellen. De Burgerij heeft overigens ook een menu met Restaurant Raw samengesteld. Alle menus zijn vanaf nu al te bestellen.

Tuinhuis Culinair

Tuinhuis Culinair aan de Westermarkt biedt een 3 of 4 gangen shared dining diner aan voor bij je thuis. De starters en desserts zijn gedeeld dus daar hoeft u niets te kiezen. Voor het voor- en hoofdgerecht kan je kiezen tussen vlees, vis of vega gerechten. Voor drie gangen betaal je €36,50 per persoon, voor vier gangen is het €39,50 per persoon. De gerechten worden geleverd in diverse magnetron bestendige bakjes. En kunnen kerstavond tussen 16:00u en 18:00u worden afgehaald en 1e kerstdag tussen 11:00-12:00uur. Klik hier om te bestellen.

Restaurant Waanzinnig

Restaurant Waanzinnig heeft ook een Kerstmenu samengesteld waar je in de week van Kerstmis van kan genieten. Het is een drie- of viergangendiner dat van 22 t/m 26 december (muv 25 december) opgehaald kan worden. Er zijn verschillende keuzes en het kan ook vegetarisch of veganistisch. Je kan tot 18 december bestellen via info@restaurantwaanzinnig.nl of via 013 5425229.

Grand Cafe Puur

Grand Cafe Puur heeft een High Wine @ Home die perfect past bij de kerstdagen. Voor €42,50 per persoon krijg je heerlijke wijnen en heel veel hapjes. Je kan het op 24 december ophalen bij hun kerst drive-thru.
De High Tea @ Home is natuurlijk ook tijdens kerst bij ze te bestellen en ze bieden ook kerstdiner voor thuis aan. Klik hier voor meer informatie.

Saigon Street

Zin om eens wat anders te eten deze kerst? Bestel dan de Christmas Box van Saigon Street. Deze box bevat 8 verschillende Vietnamese gerechten voor twee personen en kost slechts 32,50 in totaal. Je kan reserveren door een DM te sturen op het Instagram account van Saigon Street. Je kan tot 20 december bestellen.

Restaurant L’Orangerie

Restaurant L’Orangerie op de Korte Heuvel biedt ook een kerstdiner aan voor thuis. Ze hebben een 4 gangen diner met vlees- en visgerechten. Met eventueel een bijpassend wijnarrangement. Het menu kost €49,75 per persoon. Het menu is te bestellen tot 22 december en je kan het afhalen op 24, 25, 26 en 27 december. Je kan reserveren door te mailen naar lorangerie@live.nl of te bellen naar 013-5431132.

‘t Elfde Gebod

Restaurant ‘t Elfde Gebod in Tilburg heeft een Kerst Diner box samengesteld. Het is een viergangenmenu met vis of vlees gerechten en kost €37,50 per persoon. De box is drie dagen houdbaar en kan opgehaald worden op 23 of 24 december. Bestellen kan via een mail naar info@hetelfdegebod.eu tot 20 december.

Vegetarisch Koken

Niet echt een restaurant dat eten bezorgt, maar wel een Tilburgs initiatief waarmee je zelf een vegetarisch kerstdiner kan maken. Vegetarischkoken.com is een nieuwe website waar je lid van kan worden en waarbij je elke week een video voor een nieuw vegetarisch recept ontvangt. Deze maand starten ze met een vegetarisch kerstmenu, inclusief amuse, salade, bijgerecht, hoofdgerecht en dessert. Je doet zelf de boodschappen aan de hand van de handig lijstjes en maakt de gerechten met behulp van de videos van Koos de Wolf, chefkok bij De Houtloods.

Restaurant Stad Parijs

Net niet in Tilburg, maar restaurant Stad Parijs in Hulten heeft ook iets leuks voor Kerst: een do-it-yourself Kerstbox. Een viergangendiner met aanwijzingen van de chef om zo thuis een heerlijk kerstdiner op tafel te toveren. Er is ook een kindermenu voor de kleintjes. Het viergangenmenu kost 49,50 per persoon en je kan zelf kiezen tussen vlees, vis of vega gerechten. Je kan tot 15 december bestellen en het op 24 december ophalen.
Als ze open mogen zijn met Kerst, kan je ook een tafeltje reserveren bij Stad Parijs.

Klik hier voor al mijn favoriete restaurants in Tilburg.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie