Zo past alles voor je citytrip in je handbagage

Ik kan niet wachten tot we weer kunnen reizen. Al is het maar een stedentripje in eigen land. Maar het liefst ga ik snel weer op citytrip in Europa of zelfs verder weg. Je kent vast wel de struggle dat je alles voor je stedentrip in een kleine trolley moet proppen omdat een grote koffer tegenwoordig vrijwel altijd extra kost. Zelfs op intercontinentale vluchten mag je vaak binnen je ticketprijs alleen een handbagage trolley meenemen. Ik heb al meer dan 100 keer gevlogen dus ik ben zeer ervaren in het inpakken van koffers! Bovendien gebruik ik zelfs vaak alleen een handbagage trolley op internationale vluchten. Daarom deel ik op deze pagina mijn beste tips met je. Zo past alles voor je citytrip in je handbagage!

Rol je kleding op

Je denkt misschien dat het niet zoveel uitmaakt maar voor mijn gevoel kan ik veel meer kwijt als ik mijn kleren oprol. En dat niet alleen; je kleding blijft ook een stuk beter kreukvrij. Als ik mijn kleding opgevouwen inpak, en vooral als ik alles aan moet duwen, krijg ik altijd vouwlijnen. Als je rolt heb je deze lijnen niet.

De juiste schoenen

Kleding kan je vaak klein oprollen, maar schoenen nemen altijd wat meer ruimte in. Daarom denk ik altijd goed na over welke schoenen ik meeneem. Vaak doe ik sneakers aan in het vliegtuig omdat dit lekker zit als je reist en om ruimte te besparen in je tas of koffer. En ik neem een paar schoenen mee dat zowel comfortabel loopt als er netjes uitziet. Zo kan je overdag in een leuk jurkje over de boulevard paraderen en ‘s avonds chique uit eten gaan met hetzelfde paar schoenen. En mocht ik naar een eiland of kustplaats gaan dan stop ik ook nog een paar teenslippers in mijn koffertje.

Mini flacons

Het is én zonde van de ruimte én het mag vaak niet om grote flessen shampoo, zonnebrand en andere vloeibare verzorgingsproducten mee te nemen. Dus neem dit mee in mini flacons. Ik heb zelf ooit een setje lege mini flacons gekocht die ik steeds vul met de producten uit mijn grote flessen van thuis, zodat ik minder wegwerpplastic koop.
Een gewone tube tandpasta mag trouwens qua grootte gewoon mee in de handbagage, maar dit neemt wel veel meer ruimte in dan een kleine tube.

Koop een trolley

Grote kans dat je er al een hebt, maar zo niet dan adviseer ik je zeker om een trolley te kopen. Deze zijn beschikbaar in de maximale afmetingen die mee mogen. Zo weet je dat je de maximale ruimte die je hebt kan benutten. Ik heb zelf een trolley die gemaakt is van gerecycled plastic, een stuk duurzamer en nog mooi ook. Wist je trouwens dat je naast je trolley ook nog een handtas mee mag nemen? Kan je nog net iets meer kwijt.

Check het weerbericht

Check goed wat voor weer het wordt op je bestemming. Het is zonde als je allemaal warme truien meeneemt die je niet nodig hebt. Of andersom, dat je allemaal zomerse jurkjes hebt ingepakt, waar het te koud voor blijkt te zijn.
Ik doe meestal een spijkerbroek met warme trui of vest aan voor de vlucht. Het kan soms koud zijn in het vliegtuig, en zo heb je de kledingstukken die het meeste ruimte innemen al aan. Zo past alles voor je citytrip in je handbagage.

Klik hier voor al mijn reisblogs over Europa, zo kan je vast inspiratie opdoen voor je volgende citytrip!

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Travel

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie