Dit zijn de Michelin sterren voor Brabant in 2020

Vandaag werd de Michelingids voor 2020 gepresenteerd en daar hoort ook bij dat bekend wordt gemaakt welke restaurants hun sterren behouden en welke nieuwe restaurants een ster krijgen. Als Brabantse was ik natuurlijk vooral benieuwd naar de Michelinsterren voor Brabant in 2020. Ik keek in spanning mee welke restaurants in Brabant hun ster(ren) hebben behouden en of er Brabantse restaurants zijn die voor het eerst een Michelinster hebben gekregen. Op deze pagina vertel ik je alles over de Michelin sterren voor Brabant in 2020.

Klik hier voor een overzicht van alle Michelinsterren in Brabant in 2021.

4 nieuwe Michelin sterren

2020 belooft wederom een mooi culinair jaar te worden voor Noord Brabant. Maar liefst 4 Brabantse restaurants kregen vandaag hun eerste Michelin ster. In 2019 kwamen er in Brabant ook al 4 nieuwe sterrenzaken bij.
Er zijn in 2020 in Nederland 8 nieuwe restaurants met een Michelin ster, daarvan liggen er vier in Brabant. Dit maakt Brabant, net als vorig jaar, de provincie met de meeste nieuwe sterrenrestaurants.
De vier nieuwe Brabantse Michelin sterren zijn voor Restaurant Versaen in Ravenstein, Noble Kitchen Cromvoirt, Restaurant Eden in Valkenswaard en Restaurant Zout & Citroen in Oosterhout.

Limburg deed het ook niet slecht als provincie, zij kregen 3 nieuwe sterrenzaken. Restaurant Marrees in Weert en Rantree en Beluga Loves You in Maastricht.
De 8e en laatste nieuwe ster is voor Graphite by Peter Gast in Amsterdam.

Vervallen Michelin sterren 2020

Er zijn ook een aantal restaurants die hun sterren zijn verloren. Restaurant de Leest in Vaassen sloot zijn deuren, en daarmee verloor Nederland een van zijn drie 3 sterren restaurants. Nog 6 restaurants verloren hun ster, maar alle restaurants in Brabant hebben hun ster mogen houden.

Volledig overzicht Michelin Sterren voor Brabant in 2020

Er zijn in totaal 21 Michelin sterrenrestaurants in Brabant, samen hebben zij 24 sterren. Hieronder zie je de volledige lijst met Michelin sterren voor Brabant in 2020.

Michelinsterren Brabant 2020
2 Michelin sterren:
Heeze    – Tribeca
Nuenen – De Lindehof
Waalre  – De Treeswijkhoeve

1 Michelin ster:
Breda          – Wolfslaar
Cromvoirt – Noble Kitchen
Den Bosch – Noble
Den Bosch – Sense
Eindhoven – Zarzo
Eindhoven – Karpendonkse Hoeve
Eindhoven – Wiesen
Etten-Leur – De Zwaan
Helmond   – DeRozario
Oosterhout – Zout & Citroen
Ravenstein – Versaen
Sint-Oedenrode – Wollerich
Sint Willebrord – O & O
Tilburg      – Monarh
Uden         – Oonivoo
Valkenswaard – Eden
Vught        – De Heer Kocken
Wouw       – Mijn Keuken

Klik hier voor al mijn restaurant reviews in Brabant.

Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie