Dit zijn de Michelinsterren voor Brabant in 2021

Vandaag werd de Michelingids voor 2021 gepresenteerd en daar hoort ook bij dat bekend wordt gemaakt welke restaurants hun sterren behouden en welke nieuwe restaurants een ster krijgen. Als Brabantse was ik natuurlijk vooral benieuwd naar de Michelinsterren voor Brabant in 2021. Zaterdag lekte er al wat informatie uit en vandaag werd officieel bekend gemaakt welke restaurants in Brabant hun ster(ren) hebben behouden en of er Brabantse restaurants zijn die voor het eerst een Michelinster hebben gekregen. De uitreiking die normaal in december valt, was uitgesteld vanwege de lockdown naar maart 2021. Op deze pagina vertel ik je alles over de Michelin sterren voor Brabant in 2021.

Let op! Op deze pagina deel ik de Michelinsterren voor Brabant in 2021. Wilt u meer weten over 2022? Klik hier voor de Michelinsterren voor Brabant in 2022.

Nieuwe Michelinsterren in 2021

Er zijn een aantal restaurants in Nederland die sinds vandaag voor het eerst een Michelinster hebben. In Brabant gaat het om 1 restaurant; Tilia in Etten Leur. Chef Carlo Chantrel werkte eerder in Michelinster restaurant de Zwaan (ook in Etten-Leur) en startte samen met maitre-sommelier Mariëlle Vink restaurant Tilia.
Andere restaurants in Nederland die een nieuwe Michelinster kregen in 2021 zijn De Nieuwe Winkel in Nijmegen, Kasteel Heemstede in Houten, Meliefste in Wolphaartsdijk, Wils en Daalder in Amsterdam, Peters Restaurant in Bergenambacht en Zeezout in Rotterdam.
Brut 172 in Reijmerstok en Restaurant 212 in Amsterdan kregen beide hun tweede ster dit jaar.

Michelinsterren kwijtgeraakt

Helaas zijn er maar liefst 3 Brabantse restaurants hun Michelinster in 2021 kwijtgeraakt. Het gaat om de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, De Zwaan in Etten-Leur en De Heer Kocken in Vught.

Michelin Sommelier van het jaar

Nog een extra leuke onderscheiding voor Brabant; de onderscheiding voor Michelin Sommelier van het Jaar 2021 is gegaan naar Edgaras Razminas van Restaurant De Lindehof in Nuenen. Edgaras, van origine uit Litouwen, werkt al jaren vol toewijding bij de Lindehof. En ik vond het een plezier om door Edgaras geïnformeerd te worden toen ik er was eten. Hij weet enorm veel van wijn, maar kan er ook amusant en met veel humor over vertellen.

Volledig overzicht Michelin Sterren voor Brabant in 2021

Er zijn in totaal 20 Michelin sterrenrestaurants in Brabant, samen hebben zij 23 sterren. Hieronder zie je de volledige lijst met Michelin sterren voor Brabant in 2021.

Michelinsterren Brabant 2021
2 Michelin sterren:
Heeze    – Tribeca
Nuenen – De Lindehof
Waalre  – De Treeswijkhoeve

1 Michelin ster:
Breda          – Wolfslaar
Cromvoirt – Noble Kitchen
Den Bosch – Noble
Den Bosch – Sense
Eindhoven – Zarzo
Eindhoven – Wiesen
Etten-Leur – Tilia
Helmond   – DeRozario
Oosterhout – Zout & Citroen
Ravenstein – Versaen
Sint-Oedenrode – Wollerich
Sint Willebrord – O & O
Tilburg      – Monarh
Uden         – Oonivoo
Valkenswaard – Eden
Willemstard – Vista
Wouw       – Mijn Keuken

Klik hier voor al mijn restaurant reviews in Brabant.

Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie