Mijn favoriete nieuwe kookboeken van deze lente

Dit voorjaar zijn er weer allerlei nieuwe kookboeken uitgekomen. Er zijn tegenwoordig zoveel kookboeken dat je bijna niet meer weet welke je moet kiezen. Daarom heb ik het voorwerk voor jullie al gedaan! Ik heb vrijwel alle nieuw uitgebrachte kookboeken bekeken en mijn 3 meest favoriete kookboeken uitgekozen. Op deze pagina vind je mijn favoriete nieuwe kookboeken van deze lente. Deze drie boeken zijn allemaal afgelopen maanden in het Nederlands uitgegeven, geschikt voor vegetariërs en flexi-tariërs en in de boekwinkel te koop.

Dosia bakt Vegan

Vegan is een grote trend in food-land en ik ben er erg blij mee. Los van de ethische bezwaren die je kan hebben tegen het gebruik van dierlijke producten is het ook nog eens een stuk beter voor de planeet om plantaardig te eten. Dosia laat met ‘Dosia Bakt Vegan’ zien dat veganistisch eten helemaal niet saai en smaakloos hoeft te zijn. Je kan heerlijke baksels maken die 100% vegan zijn. Bloem, suiker en margarine zijn populaire ingrediënten voor bakkers en zijn gewoon veganistisch.
Er staan maar liefst 100 vegan bakrecepten in Dosia Bakt Vegan. Van vegan passievrucht tompoezen tot vegan speculaasjes. Het boek staat vol met prachtige foto’s van de taarten en gebakjes.
Klik hier om Dosia Bakt Vegan te bestellen.

Vega BBQ

Het boek Vega BBQ komt precies op tijd voor het barbecue seizoen! Vega BBQ laat zien wat ik al wist; dat je zonder vlees ook heerlijke gerechten op de barbecue kan bereiden. Groenten staan centraal in het boek en je leert dan ook hoe je ze smaakvol krijgt op de barbecue en waarmee je ze het beste kan combineren en serveren. Het boek begint met een enorm handig overzicht van praktisch alle groenten en de basistips hoe deze te bereiden. Zo kan je paprika beter in zijn geheel op de grill leggen en koolrabi beter in plakken. Als groenten zowel in zijn geheel als in plakken gebarbecued kunnen worden staat er per manier de bereidingswijze. Daarnaast vind je in het boek talloze gerechten met foto voor je vegetarische barbecue. De Baba Ganoush met gegrilde aubergine is echt een topper en de gegrilde pompoen met sriracha boter wil ik snel gaan maken.
Klik hier om Vega BBQ te bestellen.

Kan je niet wachten? Klik dan hier voor mijn favoriete vegetarische gerechten voor op de barbecue.

Bakken met Bonen

Hou je van bakken maar dan wel graag gezond? Dan is Bakken met Bonen iets voor jou! In dit boek staan meer dan 40 recepten voor zowel zoete als hartige baksels, allemaal met bonen, erwten of linzen door het beslag. Haal niet meteen je neus op als je nog nooit met bonen hebt gebakken, want ik weet zeker dat de baksels niet minder lekker zijn! Door bonen toe te voegen aan je taarten en cakes worden ze bovendien een stukje gezonder want je voegt meteen vezels en eiwitten toe aan je gebak.
Bakken met Bonen is verdeeld in vier categorieën:
Knäckebröd en Granola
Brood
Pizza, quiche en pannenkoeken
Cake, taart, koekjes en repen.
De baksels in het boek zijn ware kunstwerkjes. Zo is er een mooi roze bietenbrood, groene erwten pannenkoeken en mooi gevlochten speltbaguettes. Maar ook wat simpelere recepten zoals breekbrood en pizzadeeg ontbreken niet.
Klik hier om Bakken met Bonen te bestellen.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie