Onze Bohemian Botanic slaapkamer (+kortingscode)

We hebben onze slaapkamer opnieuw ingericht en gingen voor een Bohemian Botanic look. Deze zelfbedachte stijl is een combinatie van mijn wens voor een Bohemian slaapkamer, en mijn vriend zijn wens voor een botanische stijl. Op deze pagina vertel ik je alles over onze Bohemian Botanic slaapkamer en wellicht kan je er inspiratie uithalen voor je eigen slaapkamer. Bovendien heb ik een mooie kortingscode voor je, én deel ik voor en na foto’s!

Bohemian Botanic

Ik wilde zelf graag een slaapkamer met veel warme kleuren en aardetinten. Geïnspireerd op onze vele tripjes naar Barcelona. Door deze Mediteraanse sfeer wordt mijn stijl ook wel Bohemian Ibiza genoemd. Deze stijl is lichter dan puur Bohemian waarbij je bijvoorbeeld ook donkergroene en Bordeaux rode kleuren gebruikt. Mijn vriend echter, wilde gaan voor een botanische slaapkamer. Veel wit en hout en vooral heel veel planten.
We besloten deze twee stijlen te combineren en kwamen zo op onze Bohemian Botanic stijl. We combineren mijn voorliefde voor zonnige, warme tinten en zijn liefde voor groen.

Botanische kunst

Het eerste dat we aanschaften voor onze nieuwe slaapkamer was kunst voor boven het bed. Ik dacht vooraf dat ik graag een groot werk in landscape oriëntatie boven het bed wilde, maar ik ontdekte dat twee kleinere werken in portrait richting minstens net zo mooi is. Dan is het werk minder overheersend en wat lichter en speelser. Ik wist al snel dat ik op de kunstwerken afbeeldingen van planten wilde. Dit is namelijk een makkelijke manier om meer groen in je slaapkamer te brengen zonder dat je echte planten levend moet houden.
Omdat mijn vriend het mooi vind als een ruimte veel hout en groen heeft, liet ik niet een foto op canvas drukken, maar liet ik ze op hout afdrukken. Ik zocht mooie stockfoto’s op van planten die mooi subtiel waren en liet de foto’s op hout drukken bij BESTECANVAS.nl. Omdat de prints zo goed bevallen, heb ik een kortingscode voor mijn lezers geregeld. Deze vind je onderaan deze pagina.

Verf

We hebben om onze slaapkamer een warmere gloed te geven ook een muur geverfd. We vinden het altijd erg spannend om een muur te verven. Sterker nog, alle muren in ons huis zijn wit behalve de muur in de babykamer. Maar ik wist ook dat als we onze slaapkamer echt wilde veranderen, het verven van een muur hierbij goed aan kan bijdragen. Gelukkig kan je bij Flexa voor maar 2,49 kleurtesters bestellen van de verfkleuren die je mooi lijken. Ik bestelde de proefverf voor de kleur Raw Colour 5 en de kleur van het jaar 2023 Wild Wonder. Nadat we met beide kleuren een strookje hadden geschilderd op onze slaapkamer muur besloten we voor Raw Colour 5 te gaan, ook van de Flexa kleurentrends van 2023. Deze gaf de mooie, warme gloed waar ik naar opzoek was.

Rotan lamp

Ik schaam me bijna voor de lamp die we voorheen op onze slaapkamer hadden. Het is denk ik de goedkoopste lamp van IKEA, zo’n witte plastic lamp. Toen we drie jaar geleden verhuisden naar ons nieuwe huis hadden we blijkbaar weinig inspiratie. Op de babykamer had ik een mooie rotanlamp gehangen en ik vond dat meteen veel toevoegen voor de sfeer in de kamer. Dus ik besloot in vernieuwde slaapkamer ook voor een rotan lamp te gaan. Instant Ibiza vibes! Hij is overigens ook ‘gewoon’ van de IKEA, dus je hoeft niet diep in de buidel te tasten.

Nieuw bed

Ook zoiets waar ik me bijna voor schaam: ons bed. We sliepen in een bed van slechts 140cm breed dat Eelco al in zijn studententijd had. We hebben het voor onze nieuwe Bohemian Botanic slaapkamer vervangen door een bed van 180cm breed. Heerlijk om zoveel ruimte te hebben, vooral nu Mats regelmatig tussen ons in ligt.
We hebben ook meteen nieuw beddengoed gekocht wat past bij de Bohemian-Botanic look. Ik heb een zandkleurig en een gron dekbedovertrek gekocht. Ik ben nog op zoek naar een roestkleurig dekbed. Tips zijn welkom in de comments onder deze blog!

Voor en na foto

Voor:

Na:

Kortingscode Bestecanvas.nl

Ook fan van prints op hout? Of wil je gave foto’s op canvas, acrylglas of aluminium laten printen? Ik mag de lezers van mijn blog een extra 10% korting geven op alle afgeprijsde artikelen op BESTECANVAS.nl. Zo kan je totale korting oplopen tot 90%. Gebruik kortingscode TRAVELFOODIE10 om je korting op BESTECANVAS.nl te verzilveren.

Je vindt het misschien ook leuk om te lezen over onze nieuwe keuken.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie