Onze Babykamer

Op deze pagina vertel ik je alles over onze babykamer. Zo kan je misschien inspiratie opdoen voor jullie babykamer. Zoals je wellicht al weet krijgen we een jongetje, dus hier laat ik zien hoe onze jongens babykamer eruitziet.

Verf

Voordat ik wist of we een jongen of een meisje kregen had ik op Pinterest al veel inspiratie voor babykamers opgedaan. Ik wist dat ik voor neutrale kleuren wilde gaan; veel wit, zandkleur en aardetinten. Maar toen we hoorde dat we een jongen kregen, vond ik dat toch iets te meisjesachtig (heel gendertyperend, ik weet het). Maar ik wilde toch wat stoerders, zonder dat het meteen blauw, autootjes of voetballers werd. Ik besloot om een muur een mooie kleur donkergroen te verven. Zo kon ik de rest van de kamer mooi neutraal houden, werd het toch een stoere kamer en bleef ik bij mijn aardse kleuren.
Ik koos voor de kleur 100% Eucalyptus van Flexa. Ik ging voor Flexa Easycare want dat stoot vlekken af, en als ze er toch opkomen kan je ze heel makkelijk schoonmaken. Je kan Flexa Easycare in elke kleur laten mengen, dus het is voor iedereen een aanrader.
Ik koos bewust voor een harde kleur groen, omdat zachtgroen of mintgroen al snel wel goed bij een babykamer past maar niet goed bij een kleuterkamer. Hopelijk kan deze kleur verf blijven zitten tot hij uit huis gaat!
Hieronder zie je de ‘voor en na’ foto’s van de muur die ik heb geverfd.

Voor

Na

De Wieg

Toen we aan mijn schoonouders vertelden dat ik zwanger was, vertelde mijn schoonmoeder dat ze de wieg nog had waar mijn vriend en zijzelf als baby’s in hebben gelegen. Ik vond het geweldig als we zo’n erfstuk ook zouden mogen gebruiken voor onze kleine. De wieg bleek ook nog eens enorm leuk te zijn. Het is een echte, oude rotanwieg die tegenwoordig weer helemaal hip zijn. Ik haalde het oude matras en de oude stoffering eraf en kocht een mooi nieuw matras en beddengoed voor het wiegje.
Van mijn broertje mogen we een ledikant lenen waar mijn nichtje in heeft gelegen, dus als onze baby te groot wordt voor het wiegje hebben we al een ledikant klaarstaan.

De commode

Ik vind de meeste commodes niet erg mooi eerlijk gezegd. Ik had al heel wat avonden gezocht op internet maar ik bleef het maar lelijke dingen vinden. Totdat ik zag dat je de Hemnes ladekast van IKEA eigenlijk ook prima als commode kan gebruiken. Dus ik heb de Hemnes ladekast met 12 la’s aangeschaft.
Maar ik heb hem wel ‘gepimpt’ zodat hij origineler is én beter bij de babykamer past.
Ik kocht leren lusjes bij Wolkedewietje. Ze hebben allerlei kleuren, dus voor ieder wat wils. Ik ging voor de kleur ‘naturel’ omdat ik de kleuren van de babykamer, op de groene muur na, zo neutraal mogelijk wil houden. De lusjes waren super makkelijk te bevestigen en ik vond het ook wel prettig dat de kleine straks zijn hoofd niet kan stoten aan de harde knoppen die normaal op de Hemnes zitten. Dit is echt mijn ultieme IKEA hack voor de babykamer!
Ik heb ook meteen een plank met leren plankdragers in dezelfde kleur erbij besteld. Ik denk dat ik deze boven de commode ga bevestigen maar ik wacht er nog even mee totdat we ook de kledingkast hebben staan. Dan kan ik beter kijken waar het goed past.

Dekentje

Ik heb ook al beddengoed gekocht die past bij het wiegje en bij de donkergroene muur. Ik heb moltons en groene hoeslakens gekocht voor om het matras van de wieg. En ik heb een geweldige leuke wiegdeken gevonden bij Joonam. Hij heeft organic fleece aan de ene kant en een print met dieren en palmbomen aan de andere kant. Perfect voor onze mini reiziger! Het lijkt een laken en deken apart, maar ze zitten aan elkaar: heel handig!

Lamp

Om het thema ‘natuur’, ‘groen’ en ‘eco’ door te zetten wilde ik graag een rotan lamp in de babykamer. Ik zag op directlampen.nl verschillende rotanlampen en ging voor een stoer, rond model.
En ik heb heel leuk nieuws! Omdat ik de lampen van Directlampen zo tof vond heb ik een leuke winactie met ze geregeld. Binnenkort maak je op mijn Instagram account kans op een lamp naar keuze. Hou mijn account dus goed in de gaten als je ook een nieuwe lamp kan gebruiken.

Verschoonmand

Ik vond een verschoonkussen niet zo mooi, dus ik heb een verschoonmand gekocht. Ik zag het op Pinterest vaak voorbijkomen, dus ik ben zeker niet origineel. Maar ik vind het wel erg leuk eruit zien. De verschoonmanden zijn regelmatig te koop bij de Karwei, dat zag ik op social media in ieder geval. Toen ik er een nodig had, hadden ze ze daar niet meer. Mijn verschoonmandje is van de Trekpleister. Die was daar tijdelijk in de aanbieding en online te bestellen. Hij zou inclusief matras zijn maar er zat maar een heel dun doekje in wat blijkbaar het matrasje was. Ik heb toen bij de bouwmarkt een stuk schuimrubber gekocht en dat op maat geknipt. Nu was ik op zoek naar een matrashoes voor eromheen en zo ontdekte ik Knuffelkontjes. Knuffelkontjes is een webshop van de Nederlandse Kim, zelf ook mama. Ze maakt geweldige babykleding maar ook op maat gemaakte matrashoesjes voor onder andere de verschoonmandjes. Ik heb twee hoezen bij haar besteld, een effen groenen en deze leuke witte met groene bladeren.

Check mijn Pinterest bord met meer inspiratie voor de babykamer
en volg me op Instagram om niks te missen over mijn zwangerschap.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Kids

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie