Onze nieuwe keuken

Als je me op Instagram volgt heb je het vast gezien in mijn stories: we hebben een nieuwe keuken. Of eigenlijk hebben we de bestaande keuken voor een gedeelte vervangen. We hebben namelijk ook een groot gedeelte gelaten zoals het was. Op deze pagina vertel ik je alles over onze nieuwe keuken. Wat we hebben behouden en wat we hebben veranderd. Ook vertel ik je waarom we deze keuzes hebben gemaakt en hoe het bevalt nu we hem een paar maanden hebben.

Wat we hebben behouden

Toen we twee jaar geleden dit huis kochten zat er al een mooie keuken in die er door de vorige bewoners een jaar of 10 geleden in is gezet. Ons huis is een oude boerderij. En hoewel hij helemaal is gerenoveerd, heeft hij nog veel authentieke elementen zoals glas in lood boven de ramen in de woonkamer. De keuken zoals hij was paste heel goed bij het huis. De keukenkastjes waren crèmekleurig en er zat een mooi zwart granieten werkblad op. Er zaten crèmekleurige tegeltjes op de muur met een donkerblauwe bovenrand.
We hebben twee ramen in de keuken en daar zaten hele mooie crèmekleurig shutters voor. Je wil natuurlijk geen gordijnen in de keuken want alle rook en vet gaat daar inzitten en geurtjes blijven ook erin hangen. Shutters zijn een sfeervolle, veilige en praktische oplossing.
We hebben de tegels en het aanrecht dat er al in zat behouden. Ook hebben we natuurlijk de shutters behouden.

Wat we hebben weggedaan

We hebben ook dingen weggedaan uit de oude keuken. Aan de overkant van het aanrechtblad stond een groot gasfornuis. Het was een Heartland fornuis, in de stijl van een oud fornuis maar dan nagemaakt. En er stond een koelkast die in een oude kast was geplaatst. Beiden pasten goed in de stijl van het huis maar waren niet praktisch. Ze namen veel ruimte in beslag, de koelkast was wat klein en het fornuis was nog op gas en de temperatuuraanduidingen van de oven waren niet meer leesbaar.
We hadden vrij weinig kastruimte en werkblad in de oude keuken. Dus door het gasfornuis en de koelkast weg te doen en te vervangen door modernere apparatuur konden we meer kastruimte en aanrechtblad toevoegen.
Ook was er een deel van de keuken waar niks mee gedaan werd, waar wel een stuk aanrecht geplaatst kon worden voor nog meer kastruimte en werkplek.

Onze nieuwe keuken

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? Lees dan snel verder wat we nieuw hebben in onze keuken.
Op de plek waar eerst het gasfornuis en de koelkast stonden is een nieuw stuk aanrecht geplaatst in dezelfde stijl als het aanrecht ertegenover. Hierin zit een oven-magnetron-stoomoven combinatie ingebouwd. Ook hebben we een inductiefornuis aangeschaft met geïntegreerde afzuiging. We konden geen afzuigkap plaatsen in onze keuken omdat er geen afvoer naar buiten was en er een soort raampje in die muur zit die doorkijkt naar de eetkamer. Ik vind het overigens totaal niet erg, integendeel, ik vind het heel mooi om geen afzuigkap te hebben. De meeste nieuwe keukens hebben tegenwoordig geen gasfornuis meer maar een elektrische kookplaat, en met de stijgende gasprijzen van vorig jaar ben ik er alleen maar extra blij mee.
Ik vond het wel spannend of de geïntegreerde afzuiging (het is een rond rooster tussen de vier pitten in) net zo goed zou afzuigen en of de luchtjes van het koken zich niet zouden verspreiden. Maar de afzuiging werkt perfect.
En tegen de wand tegenover het raam op bovenstaande foto hebben we nog een stuk aanrecht laten plaatsen en daar staat ook de nieuwe Smeg koelkast.

We hebben de keuken nu een tijdje en ik ben er nog altijd enorm blij mee. Het is vooral fijn om zoveel extra kastruimte en werkblad te hebben.

Klik hier om alles te lezen over onze achtertuin.


Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie