Parelgort met spinazie en amandelen

(Click here for the English recipe)
Goed nieuws voor alle gezonde foodies: Lassie heeft weer biologische parelgort in hun assortiment. Lassie daagde me uit om een recept met parelgort te maken. Ik maakte er een heerlijke vegetarische maaltijd van: Parelgort met spinazie en amandelen.

Eet je wel eens parelgort? Parelgort is enorm gezond, het bevat veel vitamines en fosfor en kan je cholesterol verlagen. Veel mensen weten niet zo goed wat ze er mee moeten maken, maar het is een super makkelijk ingredient wat je in enorm veel gerechten kan gebruiken. Ik gebruik mijn parelgort graag als vervanging van rijst of couscous. Maar wist je dat je het ook kan gebruiken in desserts? Op de blog van Lassie vind je allerlei recepten met gort.

Ik heb een heelrijk vegetarisch diner recept gemaakt van parelgort met spinazie en amandelen. Ik heb er wat feta overheen gesprenkeld op het laatst. Eet je veganistisch? Laat dan de feta kaas achterwege.

Recept Parelgort met Spinazie en Amandelen

Ingredienten voor 4 personen:
2 rode uien, fijn gesneden
2 tenen knoflook, fijn gesneden
900 gram (4 cups) spinazie
2 eetlepel citroensap
1 pak Lassie parelgort
35 gram amandelen
75 gram rozijnen
Eventueel 1 pak feta kaas (200 gram), verkuimeld
Eventueel peterselie ter garnering

Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de citroensap en de spinazie toe tot de spinazie licht geslonken is.
Voeg de parelgort, amandelen en rozijnen toe en verwarm het geheel nog een paar minuutjes.

Je kan een portie bewaren om de volgende dag als salade mee te nemen naar je werk want het is koud ook lekker. Besprinkel het geheel eventueel met wat extra citroensap als dressing.

Klik hier voor al mijn vegetarische diner recepten.

Article Categories:
Foodie · Healthy Dinner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie